Datum: 28. listopada 2016.

Podjeli s prijateljima

Najstarija trećarica bratstva Humac proslavila svoj 97. rođendan

Dana 25. listopada 2016. članovi Franjevačkog svjetovnog reda Humac sa svojim duhovnim asistentom fra Tomislavom Sabljom posjetili su najstariju trećaricu župe Humac Anicu Kežić, koja je proslavila svoj 97. rođendan. Zanimljivo je da Anica slavi svoj rođendan na dan kad se sjećamo i bosanske kraljice Katarine koja je isto bila trećarica. Vjerujemo da je zagovor kraljice Katarine pratio našu Anicu na njenom životnom putu.

Anica i u svojoj starosti zrači franjevačkom radošću i nadom. Gostoprimstvo nam iskaza s velikom srdačnošću, a zbog našeg dolaska u očima joj je zasjala i suza radosnica. Vedra i nasmijana pričala nam je zgode iz svog života. Imala je samo 18 godina kad je postala članom Franjevačkog svjetovnog reda, a franjevačku duhovnost živjela je i svjedočila u zgodno i nezgodno vrijeme. Radost što pripada velikoj franjevačkoj obitelji bila je vidljiva na njenom licu, a mi smo bili sretni što možemo tu radost podijeliti s njom.

Sa svojim pok. mužem Jozom rodila je i odgojila 9-ero djece, od kojih je 6-ero živih. Tri sina i tri kćeri. Okružena djecom, brojnim unucima i praunucima nađe riječi hvale za svakoga, a s ljubavlju i sjetom prisjeti se i svojih pokojnika.

Ova vesela starica sve nas je pomalo iznenadila svojim pametnim i šaljivim odgovorima na postavljena pitanja. U svakoj izgovorenoj riječi očitovala se njezina jednostavnost, poniznost i pobožnost. Redovito moli Franjevačku krunicu, moli za svoju djecu, za naše bratstvo, za sve ljude i rado sluša Radio “MIR” Međugorje.

Njezini ukućani pobrinuli su se da stol bude pun domaćih specijaliteta, a Anica se pomoli, zazva Božji blagoslov na hranu, na sve nas i u duhu franjevačke poniznosti reče: “Blagoslovi Bože i onu, koja je razlog ovog okupljanja!” i zahvali Bogu na daru života.

U ugodnom razgovoru vrijeme je brzo prošlo. Otišli smo svojim obiteljima radosni i duhom obogaćeni, zbog susreta sa ovom dragom sestrom franjevkom.

Bogu hvala i slava na ovom susretu!  Hvala mu što nam je podario sestru Anicu!  Hvala našem serafskom ocu sv. Franji, koji nas prati na našem životnom putu i okuplja u veliku Franjevačku obitelj!

Mirjana Bradvica, OFS Humac

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska