Datum: 3. listopada 2017.

Podjeli s prijateljima

Novi, 24. broj lista Franjinim stopama

Opojeni mirisom Franjine radosti dočekujemo i slavimo njegov blagdan naslov je Uvodnika fra Dane Karačića kojim najavljujemo novi broj lista Franjinim stopama koji izlazi povodom svetkovine svetoga Franje. O svecu kojega s razlogom zovu drugi Krist pišu i fra Antonio Šakota, fra Ante Marić i fra Vitomir Musa.

U prigodi 100. obljetnice spašavanja hercegovačke djece donosimo tekst Potrebno je pokrenuti proces za fra Didakovu kanonizaciju.

U rubrici Stopama pobijenih pišemo o fra Radoslavu Vukšiću, ravnatelju Franjevačke gimnazije i jednom od 66 pobijenih hercegovačkih franjevaca.

Fra Mladen Rozić piše na temu Mladi u obitelji, a u liturgijskom kutku pišemo na temu Blagoslov djece za vrijeme pričesti.

Otvorenost i živi osjećaj pripadnosti velikoj franjevačkoj obitelji je naslov razmatranja o Pravilu Franjevačkoga svjetovnog reda.

„Neka vam duša ostane cijela i zagledana u onaj vječni mir kojega „svijet ne može dati“! poruka je sa svečanih doživotnih zavjeta fra Antonia Muse i fra Nikole Jurišića koji u svojim dojmovima kaza: „Sada znam što znači biti samo Tvoj!“

Donosimo i opširnu foto-reportažu s Područne duhovne obnove u Gradnićima pod naslovom „Velika je milost i blagoslov biti dio franjevačke obitelji.“

U rubrici Sinovi svetoga Franje govori fra Miro Šego i naglašava: „Narod hercegovački voli svoje fratre!“

U rubrici Svjedoci govore svoja svjedočanstva donose Radica Lasić, Zdravka Pavičić, Draga Volarić, č. s. Ivana Džeba, Josipa i Ozana Galić, dok u rubrici Evanđelje u medijima gostuje poznati novinar Ivica Ursić, autor veoma slušane emisije „Uvijek nedjeljom“.

Naslovnu stranicu lista krasi kip svetoga Franje autora Grge Mikulića koji govori o svome umjetničkom nadahnuću svetim.

Fra Dane Karačić piše o uzornom liku trećarice Anice Naletilić.

Magdalena Vukoja piše novu meditaciju u rubrici Otvaramo Bibliju.

Pored Kronike događaju u hercegovačkim bratstvima OFS-a pišemo i o drugim događajima u franjevačkoj Hercegovini.

List zatvaramo novim napisom naše Boške koja govori da bi „Na vazdan bi mogla slišat o njemu.“ O kome saznajete u novom broju lista.

Čitajte katolički tisak i širite pobožnost prema sv. Franji!

Neka vam je sretna svetkovina svetoga Franje!

Uredništvo lista Franjinim stopama

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska