Datum: 15. listopada 2018.

Podjeli s prijateljima

Novi, 28. broj lista

I u ovom, 28. broju, donosimo događaje i priče iz života članova svih Franjinih redova i njegovih štovatelja.

Naslovnu stranicu novoga broja krasi slika fra Vinka Mikulića, koji je nadahnut Božjom prirodom, onom istom kojoj je sv. Franjo spjevao Pjesmu stvorova, otkrio u kasnim godinama – dar za slikanje, pored redovničkog i svećeničkog poziva.

Fra Ante Marić, fra Augustin Čordaš i Marija Zelenika su nadahnuti Franjinim riječima napisali poticajne tekstove.

Fra Marinko Šakota, duša svih događanja u Međugorju, svjedoči o svome pozivu, ali i o ogromnom utjecaju koji su na njegov život i rad imala dvojica Franjinih sinova – fra Didak Buntić i fra Slavko Barbarić.

Maria Mandić je iz Slovačke došla u Međugorje i onda je u Čerinu svila gnijezdo sa svojim mužem Vitom i rodila osmero djece. Oboje su trećari i svjedoče o svome putu franjevaštva.

S djecom je cijeli život i č. s. franjevka Kristina Barbarić koja prenosi svoje osobno životno iskustvo da je ljubljeno dijete Božje.

Posao novinara na Radiopostoji Mir Međugorje nije puko davanje informacija, nego se slušatelju mora pružiti hrana za duh i dušu. A odakle dati, ako sam nemaš, svjedoči novinarka i trećarica Višnja Spajić svjedočanstvom da nadahnuće crpi iz svakodnevne svete mise.

Nisu manje poticajne ni ostale priče koje donosimo: o jednom vjenčanju koje je okupilo brojne trećare, o sestri klarisi, o proslavama zlatnih jubileja kako fratara tako i naše braće i sestara.

Zašto donosimo svjedočanstva u našem listu? Isus je rekao: „Bit ćete mi svjedoci!“ On želi da svoju priču, svoje iskustvo ispričamo drugima. Pričanje svjedočanstva je dio našeg poslanja na zemlji. I ta priča nekome može promijeniti život, donijeti mir, radost.

Vjerujemo da ćemo sadržajem i ovoga broja unijeti zrnce radosti u vaša srca.

Uredništvo lista

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska