Datum: 3. listopada 2011.

Podjeli s prijateljima

Novi broj Brata Franje

Novi, peti po redu broj lista franjevačkih zajednica "Brat Franjo" po tradiciji izlazi o svetkovini sv. Franje kojoj je posvećen i uvodnik urednice Antice-Nade Ćepulić. Fra Bernardin Plantek, OFM u tekstu "Franjin život u slikama" podsjeća na ciklus iz Franjina života u bazilici iznad svečeva groba djelo Giotta. U ovom broju autor uvodno tumači kako su freske nastale, te koja su djela inspirirala Giotta, dok će u sljedećim brojevima prikazati i protumačiti svaku fresku (epizodu iz Franjinog života) zajedno sa svojom temeljnom porukom.

Fra Rozo Brkić, OFM u tekstu "Radosno i hrabro" ističe kako je svojim načinom prihvaćanja, življenja i svjedočenja evanđeoske poruka Franjo neprestano, sa svom hrabrošću i bratski, kako nekad tako i danas, progovara o tome da najveća opasnost za Crkvu ne dolazi izvana, nego upravo iz nje same.

Uz jubilej klarisa, s. M. Tarzicija Čičmak u tekstu "Kao druga Rahela gledaj uvijek na svoj početak" piše o tome kako je sv. Klara u drugom pismu Janji Praškoj stavila kao uzor Rahelu.

O 25. obljetnici Duha Asiza, "Brat Franjo" donosi pismo Konferencije Franjevačkih obitelji o tom jubileju, te podsjećanje na sam događaj koji se zbio 27. listopada 1986. godine.

O bogatoj biblijskoj i teološkoj ikonografiji raspela iz Svetog Damjana piše fra Bernardin Škunca, OFM, dok Dubravka Raffaelli, FSR piše o "Franjinoj zahvalnosti".

"Brat Franjo" donosi i "dnevnik" brata Petra Kreše, FSR koji je tijekom dvodnevnog pohoda pape Benedikta XVI. bio volonter. Također se može čitati o beatifikaciji Drinskih mučenica.

U rubrici vezanoj uz povijest FSR, fra Augustin Kordić, OFMConv. piše o vremenu prije preustroja FSR-a. Službenica Božja Elisabetta Tasca Serena predstavljena je u rubrici "Sveci suvremenici iz FSR-a".

I u ovom broju može se pročitati o aktivnostima Frame, FSR-a, te kraće vijesti vezane uz nacionalne izborne kapitule FSR-a diljem svijeta.

www.ika.hr

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska