Datum: 23. ožujka 2013.

Podjeli s prijateljima

Novi broj franjevačkog lista Franjinim stopama

Ovih dana je izašao novi, sedmi po redu, broj franjevačkog lista Franjinim stopama.
Listajući tih 48 stranica uistinu se može pronaći zanimljivih tema koje su aktualne, tražene, te duhu korisne.
List otvara Uvodnik fra Stipe Biške s naslovom Slijedimo siromaha iz Asiza stopama Krista raspetoga i Uskrsloga.
Slijede tekstovi o novoizabranome papi Franji, koji nas je oduševio odabirom imena, a u ovom listu možete pročitati kako je oduševljen bio i fra Ivan Matić, generalni asistent OFS-a i Frame, koji potpisuje jedan od ovih tekstova.

Fra Dane Karačić donosi dojmove s Puta križa s nedavnog hodočašća u Svetu zemlju.
U ovom broju pročitati i zanimljiv tekst fra Josipa Vlašića, područnog duhovnog asistenta Frame, koji govori o življenju naših zavjeta i o vjernosti tim zavjetima, koje je uistinu ponekad teško živjeti u današnjem užurbanom stilu života.
Osim toga možete i pročitati tekst fra Željka Barbarića i vidjeti što nam on to kaže o Istini. A svoj životni put i razmišljanja podijelio je s nama i fra Mario Knezović.

Široki Brijeg je posjetio i fra Zvjezdan Linić, koji je vodio trodnevnu duhovnu obnovu povodom 3. dana pobijenih franjevaca, pa smo tu priliku iskoristili da i s nama podijeli neka od svojih razmišljanja.
Osim ovih obrađenih tema, tu su i tekstovi o raznim događanjima koji se tiču cijeloga reda, pa i Frame.
Imamo izvješće o Godišnjem kapitulu hercegovačkog područnog bratstva i s Framinog 2. nacionalnog seminara za voditelje formacije.
U ovom broju predstavljamo bratstvo OFS-a u Gorici.

U stalnoj rubrici Uzorni likovi naših trećarica fra Dane Karačić piše sjećanje na majku jednog svećenika – Zorku Ćavar.
Nadalje, iz mostarskog bratstva nam pišu sestra Božica Ivanković o korizmenoj duhovnoj obnovi Hercegovačkog područnog bratstva, kao i sestra Branka Barišić o tribinama koje se odvijaju ponedjeljkom u Mostaru, povodom Godine vjere, u kojoj se nalazimo.
Posebno zanimljiva je protkanost cijeloga broja molitvama na stajalištima Puta križa, kao i marginama koje su popunjene mislima Benedikta XVI. Pape u miru.

I pred sami kraj lista tu je i rubrika Trećari ili bećari gdje nam Boška donosi nova, zanimljiva razmišljanja, ovaj put o korizmi.
Svim članovima Franjevačkog svjetovnog reda, svim štovateljima svetoga Franje, svim suradnicima i podupirateljima lista kao i svim ljudima dobre volje neka je sretan i blagoslovljen Uskrs.

Marijana Bošnjak, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska