Datum: 14. listopada 2019.

Podjeli s prijateljima

Novi broj lista Franjinim stopama

Novi broj lista Franjinim stopama otvaraju teme o sv. Franji iz pera fra Ante Marića, fra Dragana Bolčića, Marije Zelenika i fra Vendelina Karačića.

Predsjednik Frame Marko Sesar dao je osvrt na trodnevnu proslavu 25 godina širokobriješke Frame, a njezini bivši članovi svjedoče kako su kroz život u Frami otkrili svoj duhovni poziv, pa s radošću donosimo svjedočanstva: č. s. Lidije Banožić, fra Antonija Muse, fra Zvonimira Pavičića, fra Luke Ćorića, Ive s. Damjane Soko, fra Renata Galića, rođene braće fra Ivana i fra Davida Sliškovića, fra Marina Karačića te fra Marka Galića koji nam, uz to, svjedoči o manje poznatom načinu života časne braće.

Marija Brnadić u svome svjedočenju predstavlja nemalu grupu onih koji su iz Frame prešli u Franjevački svjetovni red.

U Frami, istina ne širokobriješkoj, bio je i fra Marko Bandić iz župe Ružići koji je jedan od šestorice mladih hercegovačkih franjevaca koji su dali svoje vječne zavjete. On nam donosi svoje svjedočenje redovničkog poziva.

Hercegovački trećari, nas oko 400, kao braća smo se okupili u Veljacima radi proslave suzaštitnika Reda, sv. Ljudevita. Predvoditelj duhovne obnove fra Stipan Klarić naglasio je da se bratstvo, ono u Franjevačkom svjetovnom redu i ono u obiteljima ne može živjeti bez Božje suradnje. Donosimo njegovo predavanje.

Novi broj, koji krasi umjetnička slika Ivane Ćavar, donosi i druge stalne rubrike: OtvaramoBibliju, Prinove u našim obiteljima, Liturgijski kutak, Život u obitelji, Stopama pobijenih, Evanđelje u medijima, Uzorni likovi naših trećarica, Kronika, Naši pokojnici i na kraju Trećari ili bećari.

Ugodno vam čitanje još jednog broja našega i vašega lista!

Uredništvo lista

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska