Datum: 14. kolovoza 2012.

Podjeli s prijateljima

Novi broj lista Franjinim stopama

Iz tiska je izišao novi, 5. broj, lista Franjinim stopama, lista Franjevačkog svjetovnog reda i štovatelja sv. Franje.
Sv. Franjo je oduševio mnoge i oni su krenuli za njim. U ovom broju pišu i govore oni koji su krenuli za Kristom stopama sv. Franje.
Prof. dr. fra Ivan Dugandžić je 50 godina franjevac i donosi svoju životnu, franjevačku ispovijest.

Fra Tihomir Bazina je ovih dana proslavio svoju mladu misu. Za čitatelje lista opisuje svoj put preko Frame do svećeništva.
Fra Antonio Musa je ovoga ljeta obukao franjevački habit te svjedoči o prvim danima života u Franjinoj haljini.

Ove godine Frama Bosne i Hercegovine proslavila je na Humcu 20 godina od svoga utemeljenja. Donosimo opširnu reportažu s ovog velikog događaja gdje se skupila Franjina mladost.

Ovaj broj izlazi uoči blagdana Velike Gospe i naše zaštitnice pa možete pročitati nekoliko prigodnih tekstova, najprije poticajne riječi fra Stipe Biške te propovijed pok. dr. fra Rufina Šilića, jednog od najpoznatijih marijanskih propovjednika.

Kapituli, kongresi, seminari, hodočašća obilježili su proteklo razdoblje pa list donosi najvažnije pojedinosti o ovim događajima.
Tu su i stalne rubrike Stopama pobijenih, Otvaramo Bibliju, Svjedočanstva, Čitamo Pravilo franjevačkog svjetovnog reda, Kronika bratstva te sjećanje na naše pokojne.

U rubrici Uzorni likovi naših trećarica sjećamo se Sofije Naletilić Penavuše.

U ovom broju predstavljamo mjesno bratstvo Drinovci.
Uzmite i čitajte list Franjinim stopama koji će Vam pomoći u vašem franjevačkom hodu. Na novih 48 stranica čeka vas 36 naslova obogaćenih s preko 60 aktualnih fotografija, a sve je to djelo preko 30 autora.

List se može nabaviti za vrijeme devetnica Velikoj Gospi na Širokom Brijegu te u knjižari Naša ognjišta.

Ako Vam se list dopadne, ponudite ga i drugima. Pozivamo vas da se uključite u njegovo stvaranje pišući o svome franjevačkom životu. Isto tako svojim molitvama i tvarnom potporom, ukoliko ste u mogućnosti, podržite izlaženje ovog lista.

Gojko Jelić, FSR Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska