Datum: 16. prosinca 2015.

Podjeli s prijateljima

Novi broj lista Franjinim stopama

Izišao je novi, božićni broj lista Franjinim stopama kojega krasi slika Svete obitelji, rad magistrice sakralne umjetnosti Kristine Ćavar. A onda slijede tekstovi fra Dane Karačića, Mirele Barbarić, fra Ante Marića, Lucije Naletilić, fra Željka Barbarića koji nas uvode u misterij Božića.

U liturgijskom kutku pišemo o značenju adventskog vijenca, a posebno je zanimljivo sjećanje pok. fra Blage Karačića na davne Božiće.

Tu su i redovite rubrike Otvaramo Bibliju, Čitamo Pravilo, Život u bratstvu, koja nam donosi sve informacije o događajima iz hercegovačkih bratstava: Mostar, Čitluk, Gorica, Vitina, Posušje, Široki Brijeg.

U ovom broju svoja svjedočanstva pišu dvije osobe, nekada suradnici u humanitarnim projektima, č. s. Tješimira Grgić i fra Miljenko Mika Stojić. Neka nam njihov primjer brige za čovjeka u potrebi bude poticaj posebno u ovim danima Božića.

Tu su i druge rubrike kao što su Uzorni likovi naših trećarica koja je ovoga puta nastala na poticaj naših čitatelja koji su prepoznali nama nepoznate trećarice sa stare fotografije objavljene u prošlom broju.

Kako je našoj Boški bilo na zornicama pročitajte u rubrici Trećari ili bećari. Tu je još mnogo toga…

Blagoslovljene dane Božića svim Franjinim sinovima i kćerima, svim ljudima dobre volje želi Uredništvo lista Franjinim stopama!

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska