Datum: 12. prosinca 2010.

Podjeli s prijateljima

Novi članovi FSR-a u Drinovcima

U utorak, 19. listopada 2010. u prostorijama župnog ureda u Drinovcima dogodilo se slavlje primanja u Franjevački svjetovni red. Naime, od sredine 80-ih godina nitko nije primljen u FSR. Knjige matice FSR-a, koje su čuvaju u arhivu župnog ureda od 1904. godine bilježe da je zadnja osoba primljena u tadašnji Treći red 1983. godine. Tada je duhovni asistent bio fra Dobroslav Begić, sadašnji duhovni asistent FSR-a u Posušju. No, do današnjih dana trećari su se okupljali u župnoj crkvi svakog prvog petak na ispovijed i odrješenje, a o svetkovini svetog Franje imali bi svoju godišnju skupštinu tj. vlastito misno slavlje i, nakon toga, bratsko druženje. Kroz proteklu godinu okupila se skupina mlađih osoba koje su htjele pristupiti u FSR.

      Tadašnji župnik fra Ivan Boras organizirao je njihove susrete i pripremao ih. Kako u Drinovcima zajednica FSR-a nije organizirana u skladu s novim zakonodavstvom Reda (Generalne konstitucije) i ne postoji ministra niti vijeće mjesnog bratstva, onda su područna ministra s. Gordana Crnjac i područni duhovnim asistent fra Josip Vlašić pohodili ovu skupinu i primili ih u Franjevački svjetovni red.

     Ovim činom počelo je njihovo oblikovanje i pripremanje za zavjetovanje. Za njihovu formaciju brinut će se župnik fra Tomislav Sablje, a s. Gordana će se pobrinuti da netko iz susjednih bratstava FSR-a povremeno dolazi u Drinovce i održava im formativne susrete. Nadat se da će ovi mali koraci pomoći da se obnovi bratstvo FSR-a u župi Drinovci te da će i druge župe krenuti ovim putem.

fJV

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska