Obiteljski susret u Masnoj Luci
Datum: 25. listopada 2021.

Podjeli s prijateljima

Obiteljski susret u Masnoj Luci

Udruga Kairos koja djeluje pri Franjevačkom svjetovnom redu u Mostaru organizirala je još jedan Obiteljski susret 24. Listopada 2021. godine u Masnoj Luci.
Susret je započeo sa svetom misom u 10h u crkvi sv. Ilije. Misu je predvodio domaćin susreta fra Josip Vlašić u koncelebraciji sa fra Petrom Krasićem. Prije i tijekom mise, naš duhovni asistent, Fra Bože Milić bio je na raspolaganju za sv. ispovijed.
Nakon sv. mise uslijedio je radni dio programa. Dok su roditelji bili na predavanju kod fra Josipa Vlašića, djeca su uživala u različitim aktivnostima koje su za njih pripremili članovi zajednice Totus Tuus. Tema susreta je bila “Što je i kakva je, zapravo, ljubav?”. Fra Josip je u svom predavanju naglasio kako je za sretan život važno imati kvalitetne odnose. Ono što učvršćuje naše odnose je upravo ljubav i to ljubav u kršćanskom poimanju. Stoga se na ovom susretu ljubav, prije svega, razmatrala u kontekstu Božje Riječi.
Nakon kratkog uvodnog predavanja sudionici su u radu po skupinama raspravljali o osobinama ljubavi kako je sv. Pavao opisuje u poznatom Hvalospjevu ljubavi. Na plenumu poslije rada po grupama istaknuto je da postoje različiti jezici ljubavi te da ih je važno upoznati i pokazati ljubav svome supružniku koristeći njegov/njezin jezik ljubavi. Nakon radnog dijela programa uslijedila je pauza za ručak.
U 14 sati djeca su se vratila svojim aktivnostima, gdje su uz pomoć voditelja izrađivali crkve od papira. Roditelji su s Fra Josipom imali Lectio Divina ili razmatranje Božje Riječi. Meditirajući nad tekstom iz Poslanice Efeženima (EF 5, 21-33) sudionici su imali priliku promišljati o svome braku i odnosu sa supružnikom. Uslijedio je novi rad po skupinama, gdje su supružnici zajednički osmislili molitve za 14 postaja obiteljskog Križnog puta.
Konačni rezultat bila je molitva Križnog puta u prekrasnoj prirodi u okolici crkve i Franjevačke kuće mira.
Susret je završio radosnim druženjem uz kavu i čaj.

(OFS Mostar)

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska