Datum: 28. listopada 2014.

Podjeli s prijateljima

Obiteljsko popodne – susret za bračne parove u organizaciji OFS-a Mostar

U nedjelju 26. listopada 2014., u Franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, održan je susret za bračne parove pod nazivom „Obiteljsko popodne“.

Susret je organiziralo bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru. Program susreta je započeo u 16.00 zajedničkom molitvom Svetoj Obitelji, a nakon toga riječ je preuzeo fra Josip Vlašić te se kratko obratio prisutnima. Središnji dio programa činilo je predavanje Mirjane Brajković, psihologinje i psihoterapeutkinje, na temu „Komunikacija u obitelji i rizici nekomuniciranja“. Mirjana radi kao savjetnica i psihoterapeutkinja u obiteljskom savjetovalištu pri Caritasu u Mostaru, te je u svom predavanju istaknula najčešće probleme koji se javljaju u obiteljima i važnost komunikacije kao temelja zdravih odnosa u obitelji.

Nakon predavanja program je nastavljen svjedočanstvom bračnog para Damira i Marije Musa, koji su sa prisutnima podijelili iskustvo zajedničkog života u braku. Naglasili su kako je važno u obitelji njegovati zajedničku molitvu te su svojim primjerom pokazali kako je to danas uistinu moguće.

Susret je završen zajedničkom sv. Misom i kratkim druženjem nakon mise. U programu susreta je sudjelovalo 55-ero bračnih parova i 30-ero djece za koje je bio organiziran poseban, zabavni program.

Ovo je prvi u nizu obiteljskih susreta koje Franjevački svjetovni red u Mostaru planira organizirati.

Marija Šaravanja, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska