Datum: 20. veljače 2018.

Podjeli s prijateljima

Obred primanja i obećanja u Frami i obnove zavjeta u bratstvu OFS-a u župi Posuški Gradac

Dana 18. veljače 2018., na prvu korizmenu nedjelju, u našoj župnoj crkvi sv. Franje Asiškog, pod večernjom sv. misom u 18 sati proslavili smo obred primanja i obećanja u Frami i zavjetovaja u OFS-u.

Misno slavlje predvodio je područni duh. asistent fra Antonio Šakota u koncelebraciji četvorice fratara. Na početku svoga obraćanja naglasio je, kako je lijepo, moguće i važno zajedništvo OFS-a i Frame. U svojoj propovjedi posebno je istaknuo sv. misu kao središte i mjesto Evanđeoskog života svakog pojednica. Pozivajući nas da u ovom korimenom vremenu molitvom, postom, djelima milosrđa, pobožnošću križnog puta uđemo u tišinu i pustinju svoga bića. Središte našeg života i nas samih neka bude Božja riječ koju trebamo uzimati iz Evanđelja kao izvora života. Citirajući riječi sv. Augustina „Tražio sam te Bože, ti si bio u meni, a ja izvan sebe“, poziva nas na razmatranje u tišini kako bismo čuli što nam to Bog govori.

Uz framaše koji su primljeni,dali svoja prva obećanja ili ih produžili na godinu dana, četvero članova našega bratstva OFS-a obnovilo je svoje zavjete na godinu dana. Zavjeta je primila ministra Marijana Grubišić a u ime Crkve potvrdio fra Antonio.

Uz završne riječi blagoslovom, framaši i trećari dobili su prigodan poklon, lančić TAU, kao znak pripadnosti Franjevačkoj mladeži i Redu. Misno slavlje pjesmom su uveličali framaši iz Kočerina. Bratsko zajedništvo, nakon duhovne okrepe nastavili smo tjelesnom okrepom koju su pripremili framaši i trećari u župnoj dvorani.

Marijana Grubišić, OFS Posuški Gradac

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska