Datum: 6. prosinca 2017.

Podjeli s prijateljima

Obred primanja i prvih zavjeta u OFS-u Široki Brijeg

U utorak, 5. prosinca 2017., u kapelici širokobriješke crkve pod svetom misom slavljen je obred primanja i prvih zavjeta obećanja evanđeoskog života u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda. Misno slavlje je predslavio fra Dane Karačić, mjesni duhovni asistent OFS-a.

Nakon što je započelo misno slavlje ministra bratsva, Lilja Galić je uvela u obred predstavljajući kandidate za zavjetovanje te pozvala braču i sestre da ih prati svojim molitvama u njihovoj želji opsluživanja Evanđelja.

Nakon navještaja evanđelja i homelije uslijedili su obredi primanja i prvih zavjeta gdje su zavjetovanici javno očitovali svoju odluku da žele živjeti Evanđelje slijedeći stope svetoga Franje Asiškoga.

Primljni su : Zdenka Ćorić, Mirjana Dumančić, Željka Hrkać, Marija Mandić, Ana Naletilić, Monika Naletilić, Željana Zovko, a prve zavjete su dale Marija Čuljak i Alenka Mandić.

Zavjete je primila Ljilja Galić, ministra bratsva, ulogu svjedoka u obredu zavjetovanja su imale Matea Galić i Mirela Barbarić, a u ime Crkve ih potvrdio fra Dane Karačić, duhovni asistent bratstva.

Nakon obreda braća i sestre su ostali u kratkom druženju.

Mirjana Ćavar, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska