Datum: 5. lipnja 2015.

Podjeli s prijateljima

Obred primanja i zavjetovanja u bratstvu OFS-a Čitluk

Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda Čitluk u nedjelju 31. svibnja 2015. u sklopu večernje svete mise proslavilo je obred primanja novih članova u bratstvo kao i Obred davanja kako privremenih tako i trajnih zavjeta življenja evanđeoskog života po uzoru na sv. Franju. Misno slavlje predvodio je fra Ljubo Kurtović, područni duhovni asistent OFS-a, u suslavlju sa fra Dankom Perutinom duhovnim asistentom mjesnog bratstva Čitluk i fra Dariom Dodigom duhovnim asistentom mjesnog bratstva Čerin.

Fra Ljubo Kurtović je u svojoj propovjedi istaknuo vrijednost Trećeg franjevačkog reda i sve trećare pozvao na ustrajnost u pozivu. Mjesna ministra Zdenka Milićević je Obred primanja i zavjetovanja izrazila kao novi razlog zahvalnosti Ocu po Kristu, što je zapravo poziv braći i sestrama da usred svijeta žive duh blaženstva, kao i dar samom bratstvu da svojom nazočnošću i zajedništvom povećaju i ojačaju bratstvo kako brojem tako i krepošću.

Tako je Čitlučko bratstvo u ovom slavlju primilo 7 novih članova, zavjetovanje Pravila Franjevačkog svjetovnog reda na godinu dana dalo je 15 članova bratstva, dok su Zvonimir Barišić, Milka Pehar, Milka Rotim, Stojanka Ostojić i Ivanka Jurilj trajno zavjetovali Pravilo Franjevačkog svjetovnog reda.

Pri samom kraju misnog slavlja prisutnima se obratio Čitlučki župnik fra Miro Šego koji je čestitao zavjetvanim i primljenim u bratstvo te istakao zahvalnost na ovome daru za čitlučku župu. Danas se posebno sjećamo pokojnog fra Kamila Milasa koji je u ustajnosti i poniznosti, a velikom ljubavi i enuzijazmom za svog života i djelovanja vodio mjesno bratstvo u Čitluku. Današnji zavjeti i primanja zasigurno su klica koju je upravo fra Kamilo posijao i njegovao na čemu mu od srca zahvaljujemo svi mi u Čitluku. Fra Miro je također pozvao sve prisutne da se priključe Trećem franjevačkom redu, a posebno one mlade koji su bivši članovi FRAME da svoj put evanđelja nastave u Trećarima.

Mjesna minstra je po završetku misnog slavlja zahvalila fra Danki na duhovnom vodstvu bratstva kao i zboru Prijatelji koji je svojim pjevanjem uveličao ovo slavlje te sve pozvala na zajedničko bratsko druženje u župnoj dvorani. Svi zavjetovani i primljeni u Bratstvo ovom prigodom dobili su narukvice sa srebrenim križićem Tau.

Preuzeto sa zupacitluk.info

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska