Datum: 11. prosinca 2018.

Podjeli s prijateljima

Obred primanja i zavjetovanja u bratstvu OFS-a Humac

Na drugu nedjelju došašća, 9. prosinca 2018. u 18.00 u bratstvu OFS-a Humac upriličen je obred primanja i obred prvih privremenih zavjeta.

Večernju svetu misu predvodio je naš duhovni asistent fra Tomislav Sablje, koji se u propovijedi dotakao naše povezanosti sa svetim Franjom Asiškim, te pozvao i druge župljane i framaše da otvore svoja srca pozivu.

Nakon homilije uslijedila su primanja i prvi zavjeti. U bratstvo su primljene sestre Nada Čutuk i Matija Škrobo, a svoje prve zavjete dale su naše sestre Mladenka Brzica, Blagica Gavran, Marija Jelavić i Dragana Jelinić. Zavjete je u ime bratstva primila mjesna ministra Ivana Herceg, u ime Crkve ih je potvrdio mjesni duhovni asistent fra Tomislav Sablje, a svjedoci su bili Davor Herceg i Ankica Paradžik.

Misna čitanja je čitala naša framašica, a molitvu vjernika su čitale naše sestre Dragana Jelinić i Matija Škrobo. Euharistijsko slavlje su svojom pjesmom uveličali naši članovi glazbene sekcije Frame Humac.

Nakon Euharistije nastavili smo bratsko druženje, zajedno sa našim obiteljima, župnikom fra Ljubom Kurtovićem i našim duhovnim asistentom.

Zahvaljujemo našim trećarima iz susjednih OFS-ova što su nam se pridružile kako na misnom slavlju tako i na bratskom druženju.

Našim dragim sestrama od srca želimo ustrajnost i Božji blagoslov na svom putu.

– Tekst: Ivana Herceg, OFS Humac
– Fotografije: Ivan Kaleb, novinar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska