Datum: 16. ožujka 2015.

Podjeli s prijateljima

Obred primanja i zavjetovanja u bratstvu OFS-a Međugorje

Dana 15.ožujka 2015., pod svetom misom u 9.30, u župnoj crkvi u Međugorju održan je obred zavjetovanja i primanja novih članova u bratstvo OFS-a u Međugorju.

Tako je bratstvo Međugorje postalo bogatije za 7 novih članova koji su dali trajne zavjete, 3 člana dalo je privremene zavjete a 12 članova ušlo je u novicijat.

Svečanu svetu misu predvodio je duhovni asistent ovog bratstva, fra Ivan Landeka mlađi, dok je propovijedao fra Goran Azinović, čija je majka među članovima koji ulaze u novicijat. Kako simbolično i lijepo! Spomenimo još da su među našim ministrantima kao i pjevačima maloga župnoga zbora, koji su uzveličali ovo sveto slavlje, bili sinovi i kćeri naših novih članova.

Zavjete je primio ministar Jure Čilić, u ime Crkve i Reda potvrdio far Ivan Landeka a svjedoci su bili doministra Lucijana Pervan i učiteljica formacije Tereza Martinović.

Cijeli obred bio je prožet osjećajima sreće, zadovoljstva, veselja koje nije silazilo s lica svih okupljenih a posebno se osjećao duh zajedništva i skladnosti cijelog ovog bratstva.

Bože, hvala Ti na ovim darovima i pomozi po zagovoru sv.Franje da naše bratstvo iz godine u godinu bude brojnije, čvršće i jače!

Jelena Soldo, OFS Međugorje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska