Datum: 17. ožujka 2020.

Podjeli s prijateljima

Obred primanja i zavjetovanja u bratstvu OFS-a Međugorje

U nedjelju, 15. ožujka 2020. u župnoj crkvi svetog Jakova u Međugorju, pod svetom misom u 9.30 održan je obred zavjetovanja i primanja novih članova u Franjevački svjetovni red.

Naše bratstvo postalo je bogatije za 4 novih članova koji su ušli u novicijat, 5 članova dalo je svoje prve zavjete, zavjete na godinu dana obnovila su 2 člana a 2 ih je dalo vječne zavjete. Svečanu svetu misu predvodio je naš duhovni asistent fra Zvonimir Pavičić dok je zavjete primio ministar Jure Čilić uz svjedoke Terezu Martinović i Mariju Vasilj.

Uz prigodnu propovijed za ovu treću korizmenu nedjelju fra Zvonimir je ohrabrio i čestitao novim članovima te zazvao Božji blagoslov na sve njih. Cijeli obred bio je prožet osjećajima radosti i zajedništva.  Okupljeni članovi obitelji kao i ostali članovi bratstva nisu skrivali zadovoljstvo.

Svako slavlje ljepše je uz pjesmu a naše je i bilo posebno jer su ga svojim nježnim glasićima uljepšali Golubići mira pod vodstvom sestre Irene Azinović.

Nakon zajedničkog fotografiranja, druženje smo nastavili uz skromni domjenak u dvorani Ivana Pavla II.

Zahvaljujemo svetom Franji što nam svojim primjerom pokazuje put kojim svi trebamo ići te mu se molitvom utječemo i molimo da naše bratstvo vodi, štiti i upravlja te da iz godine u godinu još više rastemo.

Fotografije: Foto Arhiv ICMM

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska