Datum: 18. prosinca 2017.

Podjeli s prijateljima

Obred primanja i zavjetovanja u bratstvu OFS-a Posušje

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2017., u župi Posušje svečano smo proslavili ovaj Gospin blagdan uz primanje i zavjetovanje članova Franjevačkog svjetovnog reda. Zajedno s našim duhovnim asistentom, fra Markom Dragičevićem i župnom zajednicom, podijelili smo radost i bogatstvo bratskog susreta i druženja.

Ovaj dan uvijek je poseban u našoj župi. To je dan kada se iznova podsjetimo koga slijedimo u svom životu, u koga gledamo i čijim stopama idemo. Ispred nas su dva neiscrpna primjera ljubavi prema Gospodinu, Majka Marija i sveti Franjo. Gospa je naša Majka, odvjetnica milosti i uzor svetosti, u koju smo se danas posebno zagledali, a koju je i sveti Franjo toliko ljubio te iz njenog primjera crpio snagu za svoje poslanje. Radost i zahvalnost ispunili su naša srca, odgovarajući spremno na Božji poziv koji odzvanja u njima. Gospodin nas zove, a mi spremno odgovaramo, s čežnjom da budemo Njegovo svjetlo u ovom svijetu. Svojim: „Evo me“, Gospa je otvorila putove milosti koja je po Njenom Sinu Isusu došla na ovaj svijet, u ljudsku slabost i nemoć. Neka i naš odaziv uvijek donosi mir i svjetlo toliko potrebno ovom nemirnom svijetu.

Ovaj događaj za naše bratstvo priprema je za Isusov dolazak, za Božić, kojeg svi u svojim srcima željno iščekujemo, pripremajući ga kao prikladno mjesto za maleno djetešce. Isusovu malenost posebno je ljubio sveti Franjo, koji je baš u njoj pronašao smisao svoga poziva.

Tu malenost danas su svojim primanjima i zavjetima obećali braća i sestre:
Antonio Čamber, Julijana Jurišić i Kristina Milas ( primljeni u bratstvo), Marija Mitar, Julijana Begić, Zdravka Galić i Jadranka Bešlić ( prvi zavjeti), Joka Kovač, Marijana Penava, Marija Galić, Danijela Petričušić i Antonija Petričušić (obnova zavjeta na godinu dana), dok su vječne zavjete dale sestre Ljubica Bešlić i Zdenka Topić.

Neka nas sve Gospodin po svojoj milosti i daru bratskog zajedništva uvijek nadahnjuje i vodi po primjeru i zagovoru naše nebeske Majke i svetog Franje, da ustrajemo na ovom putu da bismo Ga jednom ugledali licem u lice u vječnoj domovini.

Antonija Petričušić, OFS Posušje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska