Datum: 12. prosinca 2016.

Podjeli s prijateljima

Obred primanja i zavjetovanja u bratstvu OFS-a Posušje

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u župi Posušje svečano je proslavljen obred primanja novih svjetovnih franjevaca – trećara, obred prvih zavjeta, obnovu zavjeta i vječnih zavjeta naših članova. Svečano sveto misno slavlje predvodio je fra Antonio Šakota, područni asistent OFS-a Hercegovine. Taj dan posebno smo se zagledali u Mariju, našu Majku, i sv. Franju našeg duhovnog pastira i velikog zagovornika kod Oca nebeskog.

I Gospa i Franjo vječni su primjer Ljubavi koja ljubi do kraja, bezuvjetne Ljubavi koja ne štedi sebe, nego se daruje drugima u izobilju. Tako zagledani u njihov primjer, nakon puno mjeseci truda, formacije, molitve i bratskog zajedništva i mi smo, kao nekada Gospa i sv. Franjo, odlučili reći svoje „da“ Gospodinu.

Pozvani i nadahnuti Duhom Svetim, odlučujemo živjeti više po volji Oca nebeskog, donoseći ovom svijetu mir i radost Evanđelja koja mu toliko nedostaje. U tom Duhu, u naše bratstvo primili smo četiri nove sestre: Mariju Mitar, Julijanu Begić, Zdravku Galić i Jadranku Bešlić.

Svoje prve zavjete dale su sestre: Joka Kovač, Marijana Penava, Marija Galić, Antonija Petričušić i Danijela Petričušić.

Zavjete su obnovile sestre: Ljubica Bešlić i Zdravka Topić, a trajne zavjete su dale sestre Ružica Vranjković, Slava Begić, Adrijana Marić i Danica Bakula.

Neka nam svima sv. Franjo bude vječni uzor neumornog traženja Gospodina, primjer svetosti i ustrajnosti u hodu ovim svijetom prema vječnosti i susretu s Ocem!

Antonija Petrićušić, OFS Posušje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska