Datum: 19. studenoga 2018.

Podjeli s prijateljima

Obred primanja i zavjetovanja u bratstvu OFS-a Široki Brijeg

Dana 14.11. 2018. godine u bratstvu OFS-a Široki Brijeg organizirana je duhovna obnova za braću i sestre koji se primaju i koji daju svoje prve i trajne zavjete, koju je predvodio fra Augustin Čordaš. Mladi produhovljeni svećenik svjedočio je svojim primjerom živeći život svetog Franje: „Ne ja, Ti si Isuse glavni!„

Na blagdan svete Elizabete Ugarske, suzaštitnice OFS-a, 17. 11. 2018. godine u bratstvu OFS-a Široki Brijeg upriličen je obred primanja i obred prvih i trajnih zavjeta.

Uz uvodnu procesiju u 18 sati svečanu svetu misu je slavio fra Dane Karačić, duh. asistent našega bratstva uz koncelebraciju fratra iz samostana fra Augustina Čordaša i fra Ivana Marića te fra Velimira Mandića, duhovnog asistenta OFS-a Kočerin. Fra Dane je naglasio čuvenu rečenicu kojom je Bog pozvao Franju: „Franjo, idi i popravi moju crkvu.„ Ova rečenica je aktualna do dana današnjeg bez obzira na toliki vremenski odmak. Odlučivši slijediti svetog Franju odlučili smo slijediti Isusa Krista. Svaki od nas je kamenčić u mozaiku koji se zove Kristova Crkva. Kroz povijesno razdoblje nedaća, bura i ratova na našem području trećari su bili prvi koji su se dizali iz pepela zapaljenog ognjišta te 1945. kad su pobijena naša braća svećenici, koji su išli stopama svetog Franje do konca svog života.

Pod svetom misom nakon homilije mjesna ministra Ljilja Galić je primila u bratstvo jedanaest novih članova, prve zavjete je dalo sedam članova, a svoje trajne zavjete dalo je deset članova.

U ime bratstva svjedoci su bili Ružica Galić i Tihomir Šušak, a u ime Crkve sve potvrdio i blagoslovio duhovni asistent fra Dane.

Nakon Euharistije nastavili smo bratsko druženje, zajedno s Framom, uz zakusku, a potom smo se zajedno uputili mimohodom sa svijećama do križa na mostu da odamo počast žrtvama Domovinskog rata.

Našim dragim sestrama i bratu od srca želimo ustrajnost i Božji blagoslov te da svojim životom nastave slijediti Krista i Evanđelje upravo onako kako nas je i naučio naš premili sveti otac Franjo Asiški.

Mirela Kožul, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska