Datum: 19. lipnja 2017.

Podjeli s prijateljima

Obred primanja u Franjevački svjetovni red u župi Gradnići

Prije nešto više od pola godine u župi Gradnići župnik fra Nikola Rosančić započeo je s održavanjem susreta za simpatizere Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) te je tako započela obnova OFS-a u ovoj župi. Kroz ovo vrijeme upoznavali su se sa životom svetoga Franje te načinom života i poslanjem svjetovnih franjevaca.

7 kandidata koji su se nakon završenog simpatizerstva odlučili pridružiti Franjevačkom svjetovnom redu, u nedjelju 18. lipnja 2017., primljeni su u Red. Obred primanja održao se pod večernjom svetom misom koju je predslavio područni duhovni asistent Frame i OFS-a, fra Antonio Šakota.

Kandidate je u Red primila područna ministra OFS-a Mirela Barbarić a fra Antonio je u ime Crkve i Reda potvrdio njihovo primanje.

Pred kraj svete mise troje trajno zavjetovanih svjetovnih franjevaca Ivana Ivanković (Kočerin), Jure Čilić (Međugorje) i Mirela Barbarić (Široki Brijeg) prisutnima su govorili o svom ulasku u Red te iskustvu života u Franjevačkom svjetovnom redu. Pozvali su sve koje zanima što je OFS da se pridruže susretima simpatizera koji će se od jeseni ponovno održavati u njihovoj župi.

Bratu i sestrama uz dobrodošlicu čestitamo na pridruživanju Redu i našoj franjevačkoj obitelji.

Josipa Vukoja, područna tajnica

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska