Datum: 24. rujna 2018.

Podjeli s prijateljima

Obred prvih i trajnih zavjeta u bratstvu OFS-a Kočerin

U nedjelju, 23.rujna 2018., u bratstvu Kočerin proslavili smo prve i trajne zavjete. Na svetoj misi, koju je predvodio duhovni asistent bratstva fra Velimir Mandić, devet sestara se zavjetovalo opsluživati Evanđelje Isusa Krista. Isusove riječi iz nedjeljnog Evanđelja: „Ako tko želi biti prvi, neka bude od svih posljednji i svima poslužitelj“, trebaju se dobro utisnuti u srce svakog kršćanina, a posebno nas svjetovnih franjevaca. Da možemo to izvršavati, utječimo se sv. Franji da nam pomogne, jer je on uistinu te riječi provodio u djela kroz život.

Fra Velimir je u propovjedi kazao da nije slučajno Isus uzeo dijete za primjer i da trebamo kao djeca željeti biti prvi. Ali prvi u dobroti, prvi u poniznosti, prvi u pomaganju, prvu u ljubavi, prvu u slušanju, prvi u vršenju Božje riječi. Naglasio je kako je Franjevački svjetovni red posebna snaga Crkve u cijelom svijetu, kao krvotok koji omogućuje da do svakog dijela Crkve dođe duhovna hrana.

Nakon homilije osam sestara dalo je trajne zavjete, a jedna sestra prve privremene zavjete. U ime bratstva zavjete je primila mjesna ministra Josipa Vukoja, u ime Crkve potvrdio fra Velimir Mandić, a svjedoci su bile sestre Katarina Kvesić i Irena Mikulić.

Nakon euharistijskog slavlja, druženje smo nastavili u dvorani uz zakusku koju su pripremile članice našeg bratstva. Slavlje su uzveličale i sestre iz OFS-a Široki Brijeg, naši framaši koji su pjevali na misi i članovi obitelji naših zavjetovanika.

Također, naši članovi su svetom misom i Klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, u ponedjeljak 17. rujna, proslavili blagdan Rana sv. Franje i tom prigodom u bratstvo su primljene 3 sestre.

Našim sestrama želimo Božji blagoslov i ustrajnost u življenju onoga što su obećale pred bratstvom i župnom zajednicom.

  • Tekst: Zora Kvesić, OFS Kočerin
  • Fotografije: Katarina Udovičić, OFS Kočerin
svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska