Datum: 8. veljače 2018.

Podjeli s prijateljima

Obred trajnih zavjeta u bratstvu OFS-a Gorica

U nedjelju 4. veljače 2018. na svetoj misi u 18 sati proslavljen je obred trajnih zavjeta u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda u Gorici. Trajne Zavjete dao je jedan član bratstva, Toni Iličić. Zavjete je u ime bratstva primila mjesna ministra sestra Anela Martić, a u ime Reda i crkve potvrdio fra Ivan Penavić. Obredu su svjedočile sestre Mirela Pejić doministra bratstva i Anđelka Vlašić učiteljica formacije.

Misno slavlje predvodio je fra fra Ivan Penavić kapelan u župi Posušje uz koncelebraciju fra Stipe Markovića župnika i duhovnog asistenta OFS-a Gorica i fra Nikole Spuževića duhovnog asistenta mjesne Frame.

Naime pod misnim slavljem je proslavljen i obred primanja i obećanja u Framu pod geslom „Hvalite Gospodine: On liječi one koji su srca skršena.“

U propovijedi fra Ivan naglašava važnost molitve. „Moliti treba uvijek i u svakoj situaciji, a ne samo kad nas u životu snađu prepreke koje ne možemo prebroditi sami. Isus će uslišiti naše molitve, ali ne onda kada mi to želimo, nego onda kada to bude najbolje za nas.“
Nakon propovijedi uslijedili su Obredi primanja, obnove obećanja i polaganja prvih obećanja. Nakon obreda obećanja u Frami, upriličen je obred trajnog zavjetovanja OFS-a u kojem je trajne zavjete dao naš brat Toni, koji je također bio framaš.

Nakon blagoslova i zajedničkog fotografiranja druženje je nastavljeno u starom župnom dvoru.

Milena Bošnjak, OFS Gorica

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska