Datum: 5. lipnja 2018.

Podjeli s prijateljima

Obred trajnih zavjeta u bratstvu OFS-a u Veljacima

Prije dvije godine započela je obnova bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u župi Veljaci, a nakon vremena simpatizerstva i novicijata 17 kandidata odlučilo je dati svoje trajne zavjete življenja Evanđelja u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda.

Obred zavjetovanja održao se u nedjelju, 3. lipnja 2018., za vrijeme slavlja svete mise koju je predvodio područni duhovni asistent OFS-a i Frame fra Antonio Šakota uz sumisništvo župnika župe Veljaci, fra Stipana Klarića.

17 kandidata izreklo je svoje svečane, trajne zavjete koje je u ime Reda primila područna ministra Mirela Barbarić a u ime Crkve potvrdio fra Antonio. Svjedoci zavjetovanja bili su članovi područnog vijeća Nikola Vidić i Ruža Vidić, koja se kao područna učiteljica formacije s ovim kandidatima susretala tijekom godine te ih, zajednički razmatrajući Pravilo OFS-a, pripremala za ovaj važni događaj.

Nakon slavlja svete mise bratsko zajedništvo nastavilo se u župnoj dvorani. Uz članove područnoga vijeća, radost s braćom i sestrama iz Veljaka dijelili su i članovi bratstava OFS-a Humac, Vitina i Klobuk.

U naredom periodu bratstvo u Veljacima izabrat će i svoje vijeće te će time biti i službeno završena kanonska obnova ovoga bratstva.

Josipa Vukoja, područna tajnica

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska