Obred trajnih zavjeta u mjesnom bratstvu OFS Drinovci
Datum: 20. ožujka 2023.

Podjeli s prijateljima

Obred trajnih zavjeta u mjesnom bratstvu OFS Drinovci

U drugu korizmenu nedjelju, 5. ožujka 2023. godine  održan je obred trajnog zavjetovanja u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) Drinovci. Obred zavjetovanja je održan pod pučkom svetom Misom, koju je predslavio duhovni asistent bratstva fra Dario Galić.
Trajno su se zavjetovale naše tri sestre: Dijana Majić, Ružica Majić i Viktorija Pandžić. Zavjete je u ime Crkve i OFS-a primila sestra Nives Tomas, ministra, a duhovni asistent fra Dario Galić, potvrdio. Ulogu svjedoka za vrijeme trajnog zavjetovanja vršile su trajno zavjetovane sestre Iva Šimić i Zlata Šimić. Zavjetovane sestre su izrekle obećanje pred svim pukom da će prigrliti način evanđeoskog života koji se nadahnjuje na primjeru i riječima Franje Asiškog, a koji se nalazi u Pravilu Franjevačkog svjetovnog reda.
Duhovni asistent nam je u homiliji istaknuo da nas Riječ Božja poziva da ne hodamo sami, nego sa svojim Bogom. Vjera nas uči da predajemo sve situacije Bogu i prihvaćamo ih i da se molimo Bogu da se Gospodin zauzima za nas.
Misna čitanja su čitale zavjetovane sestre. Misno slavlje je uzveličao Župni zbor svojim skladnim pjevanjem.
Ovim svečanim i za bratstvo velikim činom nastavljen je proces obnove našeg mjesnog bratstva, a nadamo se da će se broj novih članova uz naš trud i Božju pomoć nastaviti povećavati.
Našim sestrama – koje su se zavjetovale želimo ustrajnost i radost u življenju zavjeta. Bratsko druženje je nastavljeno u vjeronaučnoj dvorani.

Milena Leventić, OFS Drinovci

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska