Obred trajnih zavjeta u OFS Čitluk
Datum: 20. studenoga 2020.

Podjeli s prijateljima

Obred trajnih zavjeta u OFS Čitluk

Trodnevna priprava naše župe za blagdan našega zaštitnika Krista Kralja započela je prvim danom trodnevnice koja je uzveličana slavljem trajnih zavjeta. Na večernjoj svetoj misi koju je predvodio područni duhovni asistent fra Ivan Landeka mlađi sestre Jelena Rozić, Emilija Primorac, Anita Marinčić i Ivana Korać položile su trajne zavjete u Franjevačkom svjetovnom redu.

U propovijedi je fra Ivan istaknuo koliko je Isus volio grad Jeruzalem da je čak i zaplakao nad njim jer ”neće u tebi ostati kamena na kamenu, jer nisi spoznao vrijeme svoga pohoda”. Također je istaknuo da je još bitniji hram duše te da u ovim pandemijskim vremenima u kojima je čovjek pomalo nesiguran i izgubljen mora se vratiti Isusu u kojemu je sva sigurnost i mir.

U ime bratstva zavjete je primio ministar Josip Primorac, a svjedoci su bili Nikola Vidić i Ivan Milićević. Duhovni asistent u ime Crkve potvrdio je njihovo obećanje, a sestra Slavica Kožul svojim pjevanjem uzveličala je večerašnje sveto misno slavlje.

Nakon svete pričesti okupljenoj župnoj zajednici obratio se župnik fra Miro Šego koji je čestitao sestrama koje su položile trajne zavjete i njihovim obiteljima te ministru Josipu Primorcu. Pozvao je i ostale vjernike da budu dovoljno hrabri i odvaže se pristupiti OFS-u Čitluk koji, kako je župnik istaknuo, ima kontinuitet u župi od samih početaka preko prvog župnika samostalne župe Čitluk Paške Martinca, zatim predanog rada fra Kamila Milasa pa sve do današnjih dana. Također je istaknuo da je ovo velik i radostan dan za župu i da se nada da će se u vremenu koji je pred nama još župljana, a pogotovo bivših framaša, pridružiti OFS-u na redovitim sastancima utorkom te na ovaj način širiti i živjeti franjevački oblik života.

Nakon kratkoga klanjanja zajedništvo braće i sestara se nastavilo u župnoj dvorani uz prigodno druženje.

Sestre preporučujemo u vaše molitve i vjerujemo da će ustrajati u življenju zavjeta.

Magdalena Primorac Kvesić, OFS Čitluk

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska