Obred trajnih zavjeta u OFS-u Široki Brijeg
Datum: 18. listopada 2021.

Podjeli s prijateljima

Obred trajnih zavjeta u OFS-u Široki Brijeg

U nedjelju, 17. listopada 2021. za vrijeme pučke svete mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo desetero članova našeg bratstva položilo je svoje trajne zavjete. Svetu misu predslavio je duhovni asistent bratstva fra Dane Karačič uz koncelebraciju područnog duhovnog asistenta fra Ivana Landeke. Zavjete je u ime bratstva primila mjesna ministra Jasna Misir, a u ime crkve fra Dane. Svjedoci su bile naše trajno zavjetovane sestre Mirjana Ćavar i Antonija
Galić, a misno slavlje svojm pjevanjem dodatno je uveličao župni zbor sv.Cecilije.

Slijediti Evanđelje po primjeru svetoga Franje, a po Pravilu Franjevačkog svjetovnog reda kroz sve vrijeme svoga života zavjetovale su sestre: Blaženka Bošnjak, Ivica Ćavar, Marica Ćužić, Mirela Kožul, Dragana Lasić, Marina Lasić, Dragana Lovrić, Senka Lovrić i brat Ivan Zadro.


Fra Dane je na početku propovijedi čestitao zavjetovanicima, njihovim obiteljima kao i cijeloj župnoj zajednici koja je bogatija za deset molitelja koji su blagoslov prvo za svoju obitelj, a onda i za cijelu župu. Nadalje je istaknuo karitativni rad kao i razne druge aktivnost trećara i njihov doprinos u župi kao i u molitvenom programu u župnoj zajednici. Fra Dane se osvrnuo i na značaj trećara kroz povjest, istaknuo je kako se ove godine slavi 800 godina od prvog Pravila
OFS-a te kako je ovaj Red opstao toliko stoljeća zahvaljujući karizmi svetoga Franje koja i nakon toliko godina još uvijek privlači i oduševljava mnoge vjernike.

Nakon misnog slavalja svi smo se okupili ispred crkve na lijepu i sunčanu danu kako bi se tjelesno okrijepili i družili.
Sestrama i bratu, kao i svima nama, neka je mir i ustrajnost na putu franjevaštva.

Mirela Barbarić, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska