Datum: 5. listopada 2015.

Podjeli s prijateljima

Obred trajnih zavjeta u OFS-u Vitina

Na svetkovinu našeg oca Franje, 4. listopada 2015. na pučkoj svetoj misi proslavljen je Obred trajnih zavjeta u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda u Vitini, koje je u obnovi.

Misno slavlje predvodio je fra Ljubo Kurtović područni duhovni asistent OFS-a uz koncelebraciju fra Željka Grubišića, duhovnog asistenta mjesnog bratstva Vitina. Misno slavlje uveličali su naši framasi zajedno sa č. s. Katicom Dabo.

Svoje trajne zavjete dalo je 16 članova od kojih su 4 bračna para a to su: Dubravka Boras, Marija Boras, Anica Čuvalo, Zrinko Čuvalo, Pavo Čuvalo, Renata Čuvalo, Drago Eres, Sandra Eres, Ilijana Čuvalo, Ljiljana Majić, Sando Mišetić, Slavica Mišetić, Nikica Roso, Ana Vučić, Ljubica Zadro i Mila Zadro.

Zavjete je primila Ankica Zelenika, područna ministra, a u ime Crkve i Franjevačke obitelji potvrdio fra Ljubo Kurtović. Obredima su svjedočili Mila Čuljak, područna učiteljica formacije i Iva Marić iz bratstva Široki Brijeg.

Na samom početku ministra Ankica Zelenika je sve uvela u događaj te je nakon pročitanog evanđelja pozvala kandidate za zavjetovanje da javno izraze svoju odluku. Poslije toga uslijedila je propovijed u kojoj je fra Ljubo rekao da sveti Franjo nije nudio sebe nego da je Bog bio toliko prozračan u njemu. Kada su se mnogi pitali što to privlači sve ljude i oženjene i slobodne k njemu, Franjo je rekao da je to sami Bog koji privlači sve te ljude. Naglasio je da će i ovi zavjetovani postati dio karizme koju je Bog dao kroz toliko stoljeća. Zavjeti su gospodnja milost, zavjetovati se ne znači samo danas nego obećati da ćemo svoje DA govoriti svaki dan.

Pri samom kraju misnog slavlja prisutnima se obratio naš župnik fra Željko Grubišić koji je čestitao zavjetovanim članovima i na poseban način zahvalio Mili Čuljak koja je u ime Područnog vijeća jednom mjesečno imala susret s kandidatima koji su u novicijat primljeni u lipnju prošle godine.

Nakon svete mise uslijedilo je zajedničko druženje s članovima obitelji, framašima,ostalim župljanima i susjednim bratstvima iz Klobuka i Humca.

Kroz trajanje cijelog obreda bili smo prožeti osjećajima sreće, zadovoljstva, zajedništva i veselja.

Zahvalni smo u prvom redu dragom Bogu što možemo pripadati Franjevačkoj obitelji i našem duhovnom asistentu fra Željku koji nas je sve okupio u ovoj našoj novoj obitelji i kroz čitavo vrijeme brižno nad nama bdije.

Neka nam Bog svima podari ustrajnost u našem pozivu!

Renata Čuvalo, OFS Vitina

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska