Obred trajnog zavjetovanja u OFS-u Tomislavgrad
Datum: 27. travnja 2022.

Podjeli s prijateljima

Obred trajnog zavjetovanja u OFS-u Tomislavgrad

Na blagdan Božanskog milosrđa 24. travnja 2022. godine, na večernjoj svetoj misi u crkvi sv. Nikole Tavelića, posebno lijep i svečan bio je doživljaj obreda doživotnih zavjeta u OFS-u Tomislavgrad.

Naš brat Vinko Sliško te sestre Željka Kovačević i Josipa Stanić trajno su se zavjetovali da će kroz sve vrijeme svoga života živjeti Evanđelje po primjeru sv. Franje Asiškog i po Pravilu Franjevačkog svjetovnog reda.

Svetu misu je predslavio duhovni asistent Frame fra Stipe Rotim. Zavjete je u ime bratstva primila mjesna ministra Marija Dilber. Svjedoci su bile trajno zavjetovane sestre Kata Sušilović i Kata Baković koje su na kraju obreda novo zavjetovanim članovima uručile prigodne blagoslovljene darove. Misno slavlje svojim skladnim pjevanjem dodatno je uveličao zbor Frame Tomislavgrad pod ravnanjem Mislava Stanića.

U Duhom Svetim nadahnutoj propovijedi fra Stipe nas je podučio da ljubav nije samo zadovoljstvo već prije svega spremnost na žrtvu i patnju. Ako nema te spremnosti onda nema ni ljubavi. Biti spreman na žrtvu i patnju u ljubavi znači biti i ostati vjeran. Na kraju je kroz konkretan primjer istaknuo značaj te uslišanost molitve i požrtvovanosti svjetovnih franjevaca.

Nakon misnog slavalja u radosnom ozračju nastavili smo bratsko druženje uz tjelesnu okrepu zajedno s framašima, sestrama iz bratstva Posušje, našim simpatizerima i ostalim dragim uzvanicima.

Marija Dilber, OFS Tomislavgrad

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska