Datum: 10. prosinca 2018.

Podjeli s prijateljima

Obred zavjeta u bratstvu OFS-a Ružići

Prije dvije godine, na poticaj župnika fra Tomislava Jelića a u suradnji s područnim vijećem, započeo je proces obnove bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u župi Ružići.

U nedjelju, 9. prosinca 2018., 9 kandidata dalo je svoje zavjete, njih šest prve privremene zavjete a tri kandidata trajne zavjete življenja Evanđelja u bratstvu, po primjeru svetoga Franje. Zavjete je primila područna ministra Mirela Barbarić a u ime Reda i Crkve potvrdio područni duhovni asistent OFS-a fra Dane Karačić, koji je i predslavio svetu misu uz koncelebraciju župnika fra Tomislava. Svjedoci zavjetovanja bile su područne vijećnice Ruža Vidić i Josipa Vukoja. Nakon svete mise, druženje se nastavilo u župnim prostorijama.

Kanonska obnova bratstva u Ružićima nastavlja se održavanjem redovitih susreta za već zavjetovane članove te pridruživanjem novih simpatizera. U župi postoje već ranije zavjetovani trećari, koji su to postali 80.-ih godina i ranije, pa ih pozivamo ako su u mogućnosti, da se pridruže susretima bratstva. Izborni kapitul bit će održan nakon što se za to ostvare uvjeti, odnosno kada bude 5 i više trajno zavjetovanih članova. Do tada, uz župnika fra Tomislava o bratstvu se izravno brine područno vijeće OFS-a. 

– Tekst: Josipa Vukoja
– Fotografije: Toni Iličić

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska