Datum: 18. ožujka 2019.

Podjeli s prijateljima

Obred zavjetovanja i primanje novih članova u bratstvu OFS-a Međugorje

U nedjelju, 17.ožujka 2019. godine pod svetom misom u 9.30, u župnoj crkvi svetog Jakova u Međugorju bilo je posebno lijepo i svečano.  Razlog tomu bio je obred zavjetovanja i primanja u novicijat novih članova u OFS-u Međugorje. Tako je naše bratstvo postalo bogatije za 5 članova koji su primljeni, jedna naša sestra je obnovila svoja obećanja a troje ih je zavjetovalo pravilo OFS-a na godinu dana. Svečanu svetu misu predvodio je duhovni asistent bratstva, fra Zvonimir Pavičić.

U svojoj propovijedi, osvrćući se na evanđelje i Božje preobraženje, potaknuo nas je sve na preobraženje i preispitivanje naše savijesti. U milosnom vremenu korizme pozvani smo i na praštanje. “Nije lako oprostiti bratu, susjedu koji ti je načinio nepravdu, nanio zlo, ali ukoliko želimo slijediti Isusa i ići stopama svetog Franje oprost je jedan i jedini put kojim trebamo ići. U tom oprostu – kad slijedimo Kristove riječi – i mi dopuštamo da nas Krist preobrazi u bolje vjernike. Kad živimo po kristovim riječnima, tada se događa naše preobraženje.”- kazao je.

Uz želje da svi u srcu budemo spremni oprostiti bližnjem, posebno je poželio dobrodošlicu novim članovima i zazvao blagoslov i zaštitu svetog Franje kojem se trebamo utjecati i moliti u poteškoćama.

Zavjete je primio naš ministar Jure Čilić, uz svjedoke Terezu Martinović i Mariju Vasilj.

Svojim nježnim i lijepim glasićima ovo misno slavlje uljepšao je mali župni zbor “Golubići mira” kojeg predvodi sestra Irena Azinović.

Cijeli obred bio je prožet osjećajima zadovoljstva, sreće i zajedništva. Nakon misnog slavlja ostali smo u bratskom druženju u našim prostorijama.

Bože hvala Ti na novim članovima, molimo Te da naše bratstvo iz dana u dan raste i jača te da svojim životom budemo pravi nasljedovatelji svetog Franje!

– Tekst: OFS Međugorje
– Fotografije: Foto arhiv ICMM

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska