Datum: 26. studenoga 2018.

Podjeli s prijateljima

Obred zavjetovanja u OFS-u Mostar

Nedjelja, Krista Kralja 25. 11. 2018. poseban dan za našu franjevačku obitelj. Naše bratstvo iz Mostara tradicionalno na tu nedelju daje zavjete. Ove godine imali smo pravo bogatstvo i trostruko slavlje: svetkovina Krista kralja, krštenje jedne male djevojčice Sare i zavjeti.

Svetu Misu slavio je naš duhovni asistent bratstva fra Bože Milić, koji nam je povezao ove posebne trenutke, Božje darove u lijepu cjelinu.  Ovom prigodom sestra Ivana Lovrić je dala svoje prve zavjete u našem bratsvu,dok su sestre Jelena Opančar, Josipa Petrović, Doris Škutor, Antonija Stojanovski, Antonija Krišto obnovile svoje zavjete kao i braća Mario Stojanovski i Miro Pehar.

Posebno bi iskatnula braću i sestru koji su dali zavjete da će cijelo vrijeme svoga života živjeti Evanđelje u Franjevačkom svjetovnom redu ,a to su sestra Ludmila Kovačević, te braća Stanislav Andačić i Oliver Ljubić.

Geslo obreda zavjetovanja glasilo je: „Svi izvori moji su u tebi“ ( Ps 87). Zavjete je primila ministra Antonela Pehar, a svjedoci zavjetovanja su bili brat Tomo Božić i sestra Ana Marić koji su zavjetovanicima poklonili Tau kao vidljivi znak pripadnosti redu.

Misna čitanja je čitao brat Jurica Laco i sestra Ana Marić. Nakon svete mise i obreda uslijedilo je bratsko druženje.

Svim zavjetovanicima čestitamo i želimo mir i ustrajnost na njihovom putu.

Antonija Krišto, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska