Obredi primanja i zavjetovanja evanđeoskog života u OFS – u Čitluk
Datum: 18. studenoga 2022.

Podjeli s prijateljima

Obredi primanja i zavjetovanja evanđeoskog života u OFS – u Čitluk

U četvrtak, 17.studenog 2022.god. u Čitluku na prvi dan trodnevnice Kristu Kralju, zaštitniku naše župe, svečano su održani obredi primanja i zavjetovanja evanđeoskog života.

Franjevački svjetovni red u mjesnom bratstvu Čitluk bogatiji je za tri nova člana, a to su Ivanka Marinčić, Magdalena Primorac Kvesić i Pero Pehar. Privremene zavjete su dali Vedrana Sulić, Ružica Erić, Zdenka Raspudić, Mladenka Rozić, Lucijana Gagro, Ilka Marinčić, Gordana Smoljan i Rozana Marinčić dok su Radmila Bevanda i Žarko Ostojić trajno zavjetovali Pravilo Franjevačkog svjetovnog reda. Njihove zavjete je u ime Crkve i OFS-a primio ministar mjesnog bratstva Čitluk Josip Primorac, a potvrdio ih je fra Miro Šego, župnik župe Čitluk.

Sestre Anela Korać i Danijela Pehar su bile posebni svjedoci za vrijeme trajnog zavjetovanja.

Obredi zavjetovanja i primanja održani su na večernjoj svetoj misi u 18,00 sati.  Misnome slavlju su, uz mnoštvo vjernika,  nazočili i ostali članovi bratstva OFS Čitluk te članovi franjevačke mladeži Čitluk . Svetu misu pjesmom je uzveličao mali župni zbor Čitluk, Raspjevani anđeli, pod vodstvom časne sestre Slavice Kožul a u koncelebraciji je uz župnika bio i fra Luka Ćorić, župni vikar. Nakon svetog misnog slavlja, međusobnih čestitki primljenih i trajno zavjetovanih te zajedničke fotografije, trećari i framaši su zajedničko druženje nastavili uz prigodni domjenak u župnoj dvorani.

Magdalena Primorac Kvesić, OFS Čitluk

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska