Datum: 4. veljače 2022.

Podjeli s prijateljima

Obredi primanja, obnove zavjeta i trajnog zavjetovanja u OFS – u Posušje

Obred primanja, obećanje evanđeoskog života (prvi zavjeti), obnova zavjeta i svečano zavjetovanje evanđeoskog života (trajni zavjeti) u Franjevačkom svjetovnom redu u Posušju svečano su održani i obilježeni u srijedu 2. veljače na blagdan Svijećnice.

Franjevački svjetovni red u mjesnom bratstvu Posušje bogatiji je za pet novih članova, a to su Diana Kovač, Slobodan Ćorić, Vesna Ćorić, Josipa Jukić i Zdravka Pišković. Prve zavjete su položili Vinka Kovač i Marica Penava. Zavjete su obnovile Ruža Aračić i Nada Karamatić. Trajne zavjete su pak ovom prilikom položile Kristina Milas, Ruža Markota i Mara Mikulić. Njihove zavjete je u ime Crkve i OFS-a primila ministra mjesnog bratstva Posušje Ružica Vranjković, a potvrdio ih fra Jozo Hrkać. Sestre Vinka Koštro i Zvjezdana Čutura bile su svjedoci za vrijeme trajnog zavjetovanja.

Obredi zavjetovanja i primanja održani su na večernjoj svetoj misi u 18,00 sati.  Fra Jozo Hrkać je na početku svetog misnog slavlja kazao da liturgija Svijećnice stavlja naglasak na Svjetlo (i kroz blagoslov svijeća i kroz liturgijske molitve). „Svjetlo koje prosvjetljuje svakoga čovjeka jest Isus Krist. Večeras je posebno radostan događaj kada se naši članovi župe opredjeljuju za svjetlo i to kroz Franjevački svjetovni red. Večeras ćemo proslaviti primanja i zavjetovanja naše braće i sestara koji su se odlučili za hrabar korak življenja Evanđelja Isusa Krista“, kazao je fra Jozo te pozvao cijelu župnu zajednicu okupljenu na euharistijskom slavlju da mole Gospodina za primljene i zavjetovane članove Franjevačkog svjetovnog reda. „Molimo za  mir i ustrajnost na njihovom putu, a oni će kroz svoj franjevački hod moliti za našu župnu, mjesnu i sveopću crkvenu zajednicu“, kazao je fra Jozo.

Slavlju su, uz ostale vjernike,  prisustvovali i trajno zavjetovani članovi Franjevačkog svjetovnog reda Posušje te sestre iz mjesnog bratstva Posuški Gradac i Tomislavgrad. Svetu misu je pjesmom uzveličala glazbena sekcija Frame Posušje pod vodstvom Josipe Jukić, a fotografijom zabilježila Foto video Nada. Nakon svetog misnog slavlja, međusobnih čestitki primljenih i trajno zavjetovanih te zajedničke fotografije, trećari i framaši su se zajedno družili u vjeronaučnom centru župe. Druženje su obogatili naši fratri i časna sestra Marina.

Zdravka Pišković, OFS Posušje

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska