Datum: 5. listopada 2014.

Podjeli s prijateljima

Obredom primanja novih članova započela obnova bratstva OFS-a u Klobuku

U Klobuku je, u petak, 3. listopada 2014. bilo posebno svečano. Na dan kada se Crkva, a posebice Franjevačka obitelj, spominje preminuća našega serafskog oca sv. Franje u toj župi je u Franjevački svjetovni red (OFS) primljeno 8 novih čalnova.

Obred preminuća kao i obred primanja u OFS održao se pod večernjom svetom misom, koju je predvodio fra Ljubo Kurtović, područni duhovni asistent OFS-a, uz koncelebraciju župnika fra Roberta Jolića, koji je kandidate kroz vrijeme njihova simpatizerstva pripremao za primanje. Osam kandidata u Red je primila područna ministra Ankica Zelenika a u ime Reda i Crkve primanje potvrdio područni duhovni asistent fra Ljubo. Primljeni čalnovi su dobili Tau, kao znak pripadnosti Redu te Pravilo i Generalne kostitucije OFS-a, koje će intenzivno proučavati na susretima, kako bi upoznali bit i narav Franjevačkog svjetovnog reda i što bolje se pripremili za davanje prvih zavjeta. Obredu je prisustvovala i područna učiteljica formacije, Mila Čuljak koja će u suradnji s župnikom voditi brigu o početnoj formaciji ovih novih članova.

Pjevanje za vrijeme svete mise animirao je župni zbor a obred preminuća pripremili su članovi Frame Klobuk. Nakon misnog slavlja priređeno je bratsko druženje.

Zadnjih 20-ak godina u župni Klobuk nije bilo novih članova Franjevačkog svjetovnog reda („trećara“) niti bilo kakva rada s njima pa je stoga ovaj čin jako važan za život ove župne zajednice. Hvala župniku fra Robertu za volju, trud i strpljivost da se ponovno oživi bratstvo OFS-a Klobuk te tako obogati život župe ali i Područnog bratstva OFS-a Hercegovine. Neka ih na njihovom putu prati Božji blagoslov po zagovoru svetoga Franje.

Ankica Zelenika, područna ministra

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska