Datum: 4. prosinca 2014.

Podjeli s prijateljima

Obredom primanja započela obnova OFS-a u Posuškom Gracu

U srijedu, 3. prosinca 2014. u župi svetog Franje Asiškog u Posuškom Gracu, 19 kandidata je primljeno u Franjevački svjetovni red. Kandidate je u Red primila područna ministra Ankica Zelenika a u ime Crkve potvrdio područni duhovni asistent fra Ljubo Kurtović.

Kandidate je kroz godinu dana za primanje u Red pripremao župnik fra Ivan Landeka. Fra Ivan im je govorio o svetom Franji te ih upoznao s glavnim značajkama i načinom života svjetovnih franjevaca.

Primanje je obavljeno za vrijeme Službe Riječi, po Obredniku Franjevačkog svjetovnog reda. Nakon obreda druženje se nastavilo uz zakusku i razgovor.

Ovim činom službeno je započela obnova Franjevačkog svjetovnog reda u Posuškom Gracu. Ovih 18 sestara i 1 brat sada je ušlo u novicijat, vrijeme priprave za zavjete u OFS-u. Kroz idućih godinu dana upoznavat će i proučavat Pravilo i Generalne konstitucije Franjevačkog svjetovnog reda, po kojem se svjetovni franjevci zavjetuju živjeti.

Našem bratu i sestrama iz Posuškog Graca želimo ustrajnost, mir i Božji blagoslov na ovom franjevačkom putu kojim su krenule.

Područno vijeće

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska