Datum: 6. ožujka 2016.

Podjeli s prijateljima

Održan godišnji kapitul OFS-a Hercegovine

Godišnji kapitul Hercegovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) održao se od 4. do 6. ožujka 2016. u Međugorju. Na kapitulu su se okupili članovi područnog vijeća, ministri mjesnih bratstava, predstavnici mjesnih bratstava te područna predsjednica Frame Hercegovine Josipa Matić. Kapitulom je predsjedala područna ministra Ankica Zelenika. Na pojedinim dijelovima sudjelovali su i fra Ivan Landeka mlađi, duhovni asistent bratstva Međugorje, fra Marko Dragićević, duhovni asistent bratstva Posušje i fra Dane Karačić, duhovni asistent bratstva Široki Brijeg.

Prvu večer kapitula uz predstavljanje sudionika bilo je i duhovno promišljanje fra Antonia Šakote koji je govorio o Božjem milosrđu ali se je osvrnuo i na Franjevački svjetovni red, njegov značaj za Crkvu i naš kraj.

U subotu prijepodne najprije su mjesni ministri iznijeli izvješća o životu svojih bratstava a zatim su izviješća iznijeli i članovi područnog vijeća: Vinko Glibić, povjerenik za Framu, Mila Čuljak, područna učiteljica formacije, Josipa Vukoja, područna rizničarka te Ankica Zelenika, područna ministra.

Poslijepodne je uslijedila rasprava o izvješćima a zatim je Josip Brekalo, član bratstva Mostar, predstavio računalnu verziju Matične knjige. Radi se o bazi podataka u kojoj su uneseni svi podatci o svakom članu bratstva te je moguća pretraga podataka na jednostavan i brz način. Josip je ovu bazu podataka izradio za svoje mjesno bratstvo Mostar ali je voljan to prenijeti i na ostala bratstva koja su zainteresirana.

Nakon završne rasprave i dogovora o daljnjim aktivnostima OFS-a na područnoj razini, kapitul je završen slavljem svete mise i zajedničkim ručkom sudionika.

Josipa Vukoja, područna rizničarka

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska