Održan izborni kapitul Hercegovačkog područnog bratstva OFS-a
Datum: 27. ožujka 2023.

Podjeli s prijateljima

Održan izborni kapitul Hercegovačkog područnog bratstva OFS-a

Redoviti i izborni kapitul Hercegovačkog područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda održan je u subotu 25. ožujka 2023. godine. Kapitul se održao u Mostaru u Franjevačkoj crkvi i samostanu sv. Petra i Pavla.
Na kapitulu su sudjelovali članovi područnog vijeća, ministri i delegati mjesnih bratstava. Ukupno 42 sudionika.  Nakon molitve i uvodnih pozdrava i kratkog duhovnog nagovora područnog duhovnog asistenta fra Josipa Vlašića, uslijedila su izvješća mjesnih ministara i rasprava o izvješćima.
Popodnevni program kapitula bio je predviđen za čitanja izvješća područnih vijećnika, a zatim i rasprava o izvješćima. Nakon kratke pauze izmoli smo krunicu Božanskom Milosrđu. Potom su uslijedili izbori novog vijeća.
Izbornim dijelom kapitula predsjedali su Marijan Begić, područni ministar bosanskog bratstva koji je ujedno i član nacionalnog vijeća i fra fra Josip Vlašić, duhovni asistent. Tajnica kapitula bila je Mirjana Ćavar, a pomoćnici i brojači glasova bili su Nikola Vidić i Antonio Čamber.

Izbor se održao prema Obredniku OFS-a a na službe u područnom vijeću izabrani su:
Marijana Barbarić (OFS Čerin) – ministra
Kristijan Primorac (OFS Humac) – doministar
Suzana Hrkać (OFS Široki Brijeg) – učiteljica formacije
Mirjana Ćavar (OFS Široki Brijeg) – tajnica
Josip Primorac (OFS Čitluk) – rizničar
Marija Brbor ( OFS Humac) – povjerenica za Framu

Nakon izbora područnih vijećnika pristupilo se izboru 7 delegata za sudjelovanje na Nacionalnom kapitulu, a zatim su novoizabrani vijećnici uvedeni u službu. Kapitul je završen sudjelovanjem na večernjoj svetoj misi u crkvi sv. Petra i Pavla.
Neka novoizabrano vijeće prati Božji blagoslov po zagovoru sv. Franje da povjerenu službu obnašaju odgovorno, savjesno i radosno.

Mirjana Ćavar, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska