Datum: 5. lipnja 2017.

Podjeli s prijateljima

Održan molitveni seminar za framaše i mlađe članove Franjevačkog svjetovnog reda

Već tradicionalno, vikend pred Duhove održan je seminar za starije framaše i mlađe članove Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a), na poznatom mjestu radnje, u Međugorju u Kući mira (Domus pacis). Program je započeo molitvenim programom u župnoj Crkvi te upoznavanjem i predavanjem područnog duhovnog asistenta Frame i OFS-a fra Antonija Šakote. Istaknuo je kako u svom pozivu, kako u franjevačkom tako i životnom, trebamo paziti na sklad u tri razine: tijelu, duši i duhu. U tišini smo se zaputili na Podbrdo pozdraviti Majku koja nas je pozvala da poput apostola s njom dočekamo rođendan Crkve.

Rani sati subotnjeg jutra bili su rezervirani za odlazak na Križevac. Nakon molitve i duhovne okrepe, vratili smo se i povukli u razmatranje Lectio divina. Snažna je Riječ kad doprije do srca onoga tko otvori uši duše i duha. Zajedničko iznošenje vlastitih doticaja potaknulo je braću i sestre na duboko razmišljanje.

Popodne je bratski animator Frame Nikola Vidić, zajedno sa svojom suprugom Tinom imao svjedočanstvo žive vjere i puta u Trećem franjevačkom redu. Osobna iskustva njih dvoje prožeta istim Putem nisu ostavila nikoga ravnodušnim.

Uslijedio je zatim rad po grupama u kojem smo zajedno raspravljali o prelasku iz Frame na OFS, koje su prepreke i predrasude te kako ih možemo zajedno riješiti. Poslije smo se uputili na večernji molitveni program, a nakon toga smo imali druženje. Vrhunac večeri  bilo je duhovsko bdjenje pred Presvetim.

Nedjeljno jutro smo proveli u razgovoru i dijeljenju dojmovima sa seminara, kao i o smjernicama što bi mogli popraviti i nadopuniti sljedeće godine. Zaključili smo ga misnim slavljem u kapelici Domus Pacisa.

Ohrabreni riječima Trećara koji su već zakoračili na novo poglavlje svog franjevačkog poziva, framaši su potaknuti na dublje promišljanje o svojoj budućnosti, dok su Trećari napunili svoje baterije na radosti i poletnosti Framaša te spremni za novi val pomlađivanja i otvaranja vrata uputili se svojim bratstvima.

Bijaše ovo seminar uistinu vođen Duhom Svetim!

Više fotografija možete vidjeti OVDJE!

Antonia Gašpar, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska