Datum: 25. svibnja 2015.

Podjeli s prijateljima

Održan molitveni seminar za starije framaše i mlađe članove OFS-a

Od 22. do 24. svibnja 2015. u Duhovnom centru školskih sestara Franjevki u Bijelom Polju održan je molitveni seminar za starije framaše i mlađe članove OFS-a. Budući da u većini bratstava, među starijim framašima nije zaživio prelazak u OFS kao logičan slijed franjevačkog puta, područno vijeće Frame i OFS-a Hercegovina odlučilo je organizirati ovaj seminar i tako potaknuti framaše na produbljivanje i vlastitog poziva.

U petak 22. svibnja, odmah po dolasku imali smo krunicu, sv. Misu te nakon večere upoznavanje. Službeno je seminar započeo predavanjem područnog duhovnog asistenta OFS-a Hercegovina fra Ljube Kurtovića na temu „Božji poziv u čovjekovom životu“. Nakon predavanja podijelili smo se u grupe te razgovarali o našim pozivima u Frami i OFS-u te na koji nas način ti pozivi definiraju.

Nakon druženja je uslijedilo cjelonoćno klanjanje.

Sljedećeg dana fra Slaven Brekalo je imao predavanje na temu „Najprije ono što nisam…“ kojim nam je pojasnio da nam je Sveto pismo poput duhovnog ogledala i da ako znamo što nismo izbjeći ćemo uloge koje nisu naše. Poslije predavanja svatko od nas se „raštrkao“ po dvorištu i povukao u samoću s Biblijom na sat vremena. Zatim smo podijeljeni u grupe po troje na nesvakidašnji razgovarali o našem pozivu.

U poslijepodnevnim satima uslijedilo je predavanje područne učiteljice formacije OFS-a, Mile Čuljak „Iskustvo života u Franjevačkom svjetovnom redu“, koje nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Nakon toga, predavanje je održala časna sestra Danijela Brekalo „Od trećeg svjetovnog do trećeg samostanskog reda“.

Kao vrhunac dana imali smo Duhovsko bdijenje koje je vodio fra Slaven Brekalo, područni duhovni asistent Frame Hercegovina.

Zadnji dan imali smo zajedničku molitvu, plenum te sv. Misu. Nakon ručka svi smo se ispunjeni vratili svojim kućama. Bratstvo, druženje, pjesma, molitva, ali i vrijeme za samog sebe i vrijeme za Boga, bili su ono čega na seminaru sigurno nije nedostajalo. Jedno veliko hvala organizatorima i poziv za sljedeću godinu za sve one kojima je potreban putokaz u životu ili jednostavno odmor od briga, obveza i užurbane svakodnevice.

Petra Boto, Frama Humac

Pruzeto sa frama-hercegovina.com

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska