Datum: 22. svibnja 2019.

Podjeli s prijateljima

Održan Nacionalni kapitul OFS-a i skupština Frame BiH

 Slavljem svete mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Šćitu u petak 17. svibnja 2019., započelo je slavlje nacionalnog kapitula OFS-a i nacionalne skupštine Frame BiH.

Skupština Frame i kapitul OFS-a održavali su se paralelno s određenim zajedničkim točkama dnevnog reda, a sudjelovali su članovi nacionalnih i područnih vijeća Frame i OFS-a, delegati područnih bratstava te nacionalni duhovni asistent OFS-a fra Dane Karačić, nacionalni duhovni asistent Frame fra Domagoj Šimić i područni duhovni asistent Frame Hercegovina fra Marin Karačić.

Prvu večer kapitula OFS-a svoja izvješća o životu i radu područnih bratstava iznijeli su Marijana Barbarić, doministra hercegovačkog područnog bratstva i Marijan Begić, ministar bosanskog područnog bratstva Bosne Srebrene.

Radni dio programa u subotu započeo je izvješćima nacionalnih vijećnika: ministre Mateje Galić, blagajnika Ante Stanića, međunarodne vijećnice Božice Lončar i osvrt duhovnog asistenta fra Dane Karačića. Nakon izvješća uslijedila je rasprava i prijedlozi za smjernice kapitula.

U 11.00 framaši i svjetovni franjevci imali su zajednički dio programa kada im se obratio provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić, koji je održao prigodno predavanje o življenju franjevaštva te ostao u razgovoru i razmjeni iskustava s članovima kapitula i skupštine.

Nakon ručka i pauze za odmor uslijedila je izborna skupština Frame, kojom je predsjedala nacionalna ministra Matea Galić, a za to vrijeme članovi kapitula OFS-a razgovarali su o izmjenama pojedinih članaka Statuta OFS-a BiH.

Novoizabrano vijeće Frame BiH čine: predsjednica Magdalena Musa (Frama Mostar), Marina Jurić (Frama Visoko), Bernarda Buljan (Frama Kreševo), tajnica Emili Ibrulj (Frama Humac), blagajnik Josip Pavlović (Frama Međugorje) i međunarodni delegat Iva Maros (Frama Nova Bila).
Nakon poslijepodnevnog radnog dijela programa molili smo krunicu i slavili svetu misu a nakon večere druženje se nastavilo kroz igru, koja je bila jako zanimljiva i poučna te je pripomogla u povezivanju i boljem upoznavanju članova Frame i OFS-a.

Kapitul i skupština završeni su izglasavanjem smjernica za naredni period, koje će biti dostavljene svim mjesnim bratstvima, te slavljem svete mise u 11.00 koju je predslavio nacionalni duhovni asistent OFS-a BiH fra Dane Karačić uz koncelebraciju fra Mije Džolana i fra Domagoja Šimića.

Josipa Vukoja, područna tajnica

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska