Datum: 30. lipnja 2015.

Podjeli s prijateljima

Održan Obiteljski dan u Masnoj Luci

Peti obiteljski susret u organizaciji Franjevačkoga svjetovnog reda Mostar održan je u nedjelju, 28. lipnja 2015. pod nazivom „Obiteljski dan u Masnoj Luci“. Za razliku od dosadašnjih, ovaj obiteljski susret održan je u prirodi, u prekrasnom ambijentu Parka prirode Blidinje, u Masnoj Luci. Unatoč promjenjivim vremenskim uvjetima na susretu se okupilo preko dvije stotine osoba (bračnih parova i djece). Prisutne je uvodnim riječima pozdravio fra Josip Vlašić, duhovni asistent mostarskog bratstva OFS-a, a potom je slavljena sv. Misa u prirodi. Fra Josip je u homiliji govorio o tome kako se kroz osobni dodir s Isusom preobražava cijeli čovjekov život.

Nakon duhovne okrjepe, prionulo se pripremanju roštilja, dok su sudionici susreta provodili vrijeme u druženju, šetnji i igrama. Tjelesno okrijepljeni nakon ručka, djeca i odrasli bili su spremni za igre i rekreaciju koje su predvodili njihovi animatori, mladi članovi mostarskog OFS-a i Frame. Djeca su, raspoređena u nekoliko skupina, radosno i aktivno sudjelovala u različitim igrama i natjecanjima u brzini i spretnosti uz glasno bodrenje svojih roditelja i animatora. Potom su i bračni parovi odmjerili snage u zanimljivim utrkama, što je izmamilo osmijehe svima prisutnima, a pogotovo njihovoj djeci. Potezanje konopa bila je disciplina u kojoj su se rado okušali svi, i odrasli i djeca.

Obiteljski dan je nakon rekreacije i kratkog odmora nastavljen duhovnim programom, tj. biblijskom radionicom. Nakon fra Josipovog kratkog nagovora o molitvi i preobrazbi u molitvi, bračni parovi su u manjim skupinama, a i djeca s animatorima u svojim skupinama, razgovarali o ulomku iz Markovog evanđelja o Isusovom preobraženju na gori, odnosno o molitvi i njezinoj ulozi u njihovim životima.

Posljednja igra u kojoj su se djeca okušala bila je utrkivanje u vrećama uz smijeh, padove i hrabra ustajanja i nastavljanja s utrkom. Druženje u Masnoj Luci privedeno je kraju molitvom Gospine krunice koju su sudionici susreta molili zajedno s fra Josipom i animatorima, a završeno u crkvi sv. Ilije Proroka, gdje im je fra Petar Krasić rekao nekoliko riječi o samoj crkvi i Franjevačkoj kući molitve.

Bio je to prekrasan duhovno – rekreacijski dan obilježen mirom i radošću, a obitelji su se mogle vratiti svojim svakodnevnim obvezama duhovno i tjelesno okrijepljene.

Više fotografija na stranici Obiteljski susreti

Ana Marić, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska