Datum: 21. listopada 2019.

Podjeli s prijateljima

Održan područni jednodnevni seminar za učitelje formacije

U subotu, 19. listopada 2019., u prostorijama Radiopostaje Mir Međugorje, održao se prvi jednodnevni seminar za učitelje formacije u mjesnim bratstvima OFS-a u Hercegovini.

Seminar je organiziralo područno vijeće OFS-a potaknuto smjernicom ovogodišnjeg područnog kapitula, kada se uvidjela potreba za susretima učitelja formacije kako bi kroz predavanje, razgovor i druženje stekli nova znanja i razmijenili iskustva.

Seminar je započeo molitvom koju je predvodio fra Zvonimir Pavičić, duhovni asistent bratstva OFS-a Međugorje, koji je mijenjao područnog duhovnog asistenta fra Danu Karačića, nakon čega je prisutne pozdravila područna ministra Mirela Barbarić. Mirela je istaknula kako je ovo prvi ovakav seminar i kako se nada da će se i ubuduće organizirati te da će biti od koristi mjesnim bratstvima.

Sudjelovalo je 15 učitelja formacije ili njihovih delegata te 4 člana područnog vijeća. Uvodno predavanje održala je područna učiteljica formacije Ruža Vidić, koja je iznijela koje su osnovne zadaće učitelja formacije. Ruža je ukratko pojasnila 3 zadaće učitelja formacije koje su navedene u Generalnim konstitucijama, te istaknula neke pogreške koje se čine ali i poteškoće na koje se nailazi u radu s kandidatima za zavjetovanje ali i s trajno zavjetovanim članovima.

Nakon Ružinog izlaganja uslijedio je razgovor u kojemu su sudionici mogli postaviti pitanje, iznijeti neku poteškoću s kojom se susreću u radu, dati neki prijedlog ili svoje iskustvo podijeliti s ostalom braćom i sestrama. Na kraju rasprave Ruža je istaknula kako će područno vijeće iz ovoga razgovora i iznesenih prijedloga napraviti plan za organizaciju budućih seminara, a područno vijeće je u planu da idući seminar bude već u veljači iduće godine.

Seminar je završen druženjem uz malu zakusku a nakon toga sudionici su se pridružili večernjem molitvenom programu u Međugorju, tj. molitvi krunice i slavlju svete mise koju je predslavio fra Sretan Ćurčić, nekadašnji područni duhovni asistent Frame i OFS-a u Hercegovini. 

Josipa Vukoja, područna tajnica

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska