Datum: 29. studenoga 2017.

Podjeli s prijateljima

Održan seminar trajne formacije za članove Franjevačkog svjetovnog reda u Hercegovini

U Međugorju je, od 24. do 26. 11. 2017. održan seminar trajne formacije kojeg je organiziralo Hercegovačko područno vijeće OFS-a. Program je započeo u župnoj crkvi sv. Jakova, nakon čega je uslijedilo upoznavanje te odlazak na Podbrdo i molitva koja je dodirivala svako srce kroz tišinu noći.

U subotnje jutro prvo predavanje održao je fra Ivan Penavić koji je na nama vrlo razumljiv način govorio o povijesnom kontekstu vremena u kojem je živio sv. Franjo te nam opisao Franju kao vječnog zaljubljenika. U razmatranju Franjo i Biblija vodio nas je naš područni duhovni asistent fra Antonio Šakota, koji nas uči slušati riječ Božju kako je to i sam Franjo činio.

Popodne je predavanje održao fra Sretan Ćurčić koji je naglasio koliko smo sretni što upoznajemo i volimo Franju, do mjere da možemo reći da je to “moj” ili “naš” Franjo.

Zbilja je bio prekrasan osjećaj slušati toliko raznolikih i zanimljivih pogleda na našeg brata sv. Franju. Na kraju zaista ispunjenog dana članovi područnog vijeća pripremili su zabavni dio programa gdje smo se svi dobro nasmijali i još jednom dobro ponovili lekciju da se uvijek i iznova vraćamo na početak.

U nedjelju jutro naša sestra Ruža Vidić nam je posvjedočila svoje iskustvo života u Franjevačkom svjetovnom redu. Na kraju seminara kako to običava ide plenum i proveli smo ga u razgovoru i dijeljenju dojmova sa seminara.

Iz osobnog iskustva mogu reći da je moj odlazak na ovaj, meni prvi seminar, djelo Duha Svetoga. Osjetiti toliku radost, zajedništvo i učiniti nas svojima može samo sv. Franjo.

Seminar završio, vratili se kućama a u nama ostale riječi svetoga Franje koje su bile geslo ovoga seminara: “Počnimo, braćo, ispočetka”.

Marija Šantić, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska