Datum: 28. svibnja 2019.

Podjeli s prijateljima

Održan seminar za predstavnike Frame u vijeću OFS-a i povjerenike za Framu

U subotu, 25. svibnja 2019., u prostorijama Radiopostaje Mir Međugorje pod geslom “Vi niste od svijeta nego sam vas ja izabrao iz svijeta” po prvi put na područnoj razini Hercegovine održao se jednodnevni seminar za predstavnike Frame u vijeću OFS-a i povjerenike za Framu.

Seminar je započeo u 11 sati prijavama, uvodnim riječima i upoznavanjem sudionika. Na seminaru je sudjelovalo oko 35 članova Frame i OFS-a. Uvodnu riječ imala je područna ministra OFS-a Mirela Barbarić, zatim se okupljenima obratio Stipe Čuić, područni podpredsjednik Frame a prisutan je bio i Nikola Vidić područni bratski animator.

Molitvom koju je predvodio fra Zvonimir Pavičić, duhovni asistent OFS-a Međugorje započeli smo naše druženje. Slušali smo svjedočanstvo Mateje Šantić, trećarice iz Mostara i bivše framašice koja je svjedočila o svom franjevačkom putu i pozivu te kako je izgledao njezin nastavak puta nakon Frame, što ju je sve mučilo u razmišljanju za treći red i kako se ohrabrila.

Nakon ručka predavanje je održao fra Marin Karačić, nacionalni duhovni asistent Frame koji je tumačio kako izgleda život u bratstvu.

Nakon toga u radu po grupama koje su činili i framaši i trećari razgovarali smo i odgovarali na pitanja između kojih su neka bila: “Kako jedan trećar vidi Framu i što od framaša očekuje?” te obrnuto “Kako jedan framaš vidi OFS i što očekuje od trećara?”

Zaključili smo plenumom i iznošenjem dojmova te sudjelovali na večernjem molitvenom programu župne crkve sv. Jakova u Međugorju.

Ovaj seminar jedan je od pokazatelja kako se blizina Frame i OFS-a sve više očituje, kako naša suradnja, zajednička molitva i razni projekti uz Božju pomoć trebaju uroditi plodovima da mladim ljudima po završetku Frame franjevački put ne prestaje nego se tek tada nastavlja, raste i oduševljava u bratsvu trećeg reda.

Ivana Milićević, područna učiteljica formacije

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska