Datum: 16. ožujka 2015.

Podjeli s prijateljima

Održan treći Obiteljski susret u organizaciji OFS-a Mostar

U Mostaru je 15. ožujka 2015., u organizaciji mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda održan treći u nizu Obiteljskih susreta koje ovo bratstvo organizira. Program je upriličen u prostorijama Franjevačkoga samostana sv. Petra i Pavla.

Susret je započeo zajedničkom molitvom. Gošća predavačica bila je dr. Jozefina Škarica, specijalistica školske medicine i dugogodišnja savjetnica za brak i obitelj u Šibenskoj biskupiji. Dr. Škarica održala je predavanje na temu: „Na putu od djeteta do čovjeka. Tajna uspješnog odgoja.“ U svome trodijelnom predavanju doktorica je govorila o djetetovim potrebama i njegovom odgoju do puberteta, potom o razdoblju puberteta i poteškoćama koje ono donosi, te na kraju o obilježjima zdrave nasuprot bolesne obitelji. Sudionici susreta imali su priliku čuti brojne korisne savjete za odgoj djece i postavljati pitanja o svojim dilemama o odgoju.

Nakon predavanja program je nastavljen molitvom pred križem u kapelici Franjevačkoga samostana. U meditativnom ozračju uz svijeće, bračni parovi i njihova djeca prinijeli su Gospodinu svoje molitve. Potom je uslijedila sv. misa koju je predvodio fra Josip Vlašić, koji je u homiliji pozvao da korizma bude vrijeme u kojemu ćemo se znati zaustaviti i gledati Isusa koji nas uvijek gleda.

Susret je završen kratkim druženjem nakon mise. U programu je sudjelovalo 80-ak odraslih i oko 40 djece. Za djecu je bio organiziran poseban program koji je animirala molitvena zajednica „Totus Tuus“ i članovi mostarske Frame.

Ana Marić, OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska