Datum: 21. veljače 2019.

Podjeli s prijateljima

Održan zajednički susret bratstava OFS-a Čitluk i Međugorje

Priliku za zajedničko druženje i rast u duhu ovog su tjedna imali braća i sestre mjesnih bratstava OFS-a Čitluk i Međugorje. Domaćin je bila župa Krista Kralja u Čitluku, a susret se dogodio na redovnom tjednom sastanku u utorak, 19. veljače 2019.

Do zadnjeg mjesta popunjenu župnu dvoranu oduševilo je predavanje fra Zvonimira Pavičića, duhovnog asistenta bratstva Međugorje, na temu koja nas svakodnevno prati, zaokuplja i nanovo iznenađuje: „Liturgija“. Fra Zvonimir je ukazao na nekoliko važnih odrednica kojih mi vjernici često nismo svjesni ili ponekad jednostavno prođemo kroz njih ne razmišljajući što se zaista događa u svečanom činu Svete mise. Ono što nam je svima koristilo napomenuti bila je činjenica da je Sveta pričest najvažniji dio mise te da upravo zbog tog veličanstvenog i mističnog sjedinjenja čovjeka s Kristom i sudjelujemo u Euharistiji. Predivno je fra Zvonimir objasnio i riječ „pričestiti“ – staviti, privući više čestica skupa; lat. communio – zajednica. Mi vjernici smo te čestice, udovi jednog tijela – Crkve, koji postaju jedno u Kristu zahvaljujući ovom čudesnom događaju pričesti.

Nazočnima su se obratili i župnik fra Miro Šego sa srdačnom dobrodošlicom, upoznavši goste sa kratkom poviješću i djelatnostima u župi, ministri obaju bratstava, Josip Primorac (Čitluk) i Jure Čilić (Međugorje), koji se zahvalio na gostoprimstvu istaknuvši u šali kako im je ovo prvo gostovanje, ali nadaju se ne i zadnje.

Na susretu se osim zajedničke molitve Časoslova uz pjesmu našlo i ponešto delicija na stolu, tako da su braća i sestre nastavili druženje ne samo duhovnom, već i tjelesnom okrjepom.

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska