Datum: 14. svibnja 2018.

Podjeli s prijateljima

Održani nacionalni kapitul OFS-a i skupština Frame BiH

U prostorijama konvikta Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, od 11. do 13. svibnja 2018., održao se nacionalni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda BiH te nacionalna skupština Frame. Na kapitulu i skupštini uz nacionalne duhovne asistente fra Antonia Šakotu i fra Domagoja Šimića sudjelovali su članovi nacionalnih vijeća Frame i OFS-a, članovi područnih vijeća te delegati područnih bratstava. Pojedini dijelovi programa održali su se odvojeno a pojedini u zajedništvu svjetovnih franjevaca i framaša, što je svakako posebnost nacionalnog kapitula.

Program je započeo slavljem svete mise te upoznavanjem sudionika a nastavio se pozdravima nacionalne ministre Mateje Galić i nacionalne predsjednice Doris Trogrlić te duhovnim nagovor nacionalnog duhovnog asistenta za Framu, fra Domagoja Šimića.

Kapitulom OFS-a predsjedali su ministra Matea Galić i duhovni asistent fra Antonio Šakota. U subotu jutro svoja izvješća o radu i aktivnostima bratstva iznijeli su članovi nacionalnog vijeća a zatim i ministri područnih bratstava nakon čega je uslijedila rasprava o izvješćima.

U popodnevnim satima, sudionici skupštine i kapitula posjetili su dva jako važna bosanska samostana, u Kreševu i Fojnici. Nakon slavlja svete mise, domaćini u Fojnici pripremili su za nas roštilj te smo se tjelesno okrijepili i ostali u ugodnom druženju uz razgovor i pjesmu.

Posljednjeg dana Kapitula doneseni su određeni zaključci te smjernice za rad u narednom periodu. Uz rad na izmjeni Statuta poseban naglasak stavljen je na obilježavanje 40 godina od potvrde našeg obnovljenog Pravila te na projekte Međunarodnog vijeća u koje će se uključiti i naše nacionalno bratstvo.

Kao i obično, kapitul smo završili slavljem svete mise u kojoj smo Bogu zahvalili na ovom zajedništvu te molili za sva bratstva Frame i OFS-a u BiH, za svu našu braću i sestre i duhovne asistente.

Josipa Vukoja, OFS Kočerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska