Datum: 18. svibnja 2015.

Podjeli s prijateljima

Održano Obiteljsko popodne s don Damirom Stojićem

U subotu, 16. svibnja 2015. održan je još jedan u nizu Obiteljskih susreta u organizaciji Franjevačkog svjetovnog reda Mostar. Tema susreta, kojega je predvodio don Damir Stojić, bila je iz Poslanice Rimljanima (12,1,): ”Prikažite svoja tijela za žrtvu živu, svetu, Bogu milu – kao svoje duhovno hodočašće.”

Pred oko 120 bračnih parova, don Damir je govorio o Božjem naumu stvaranja muža i žene, njihovoj ravnopravnosti, poštovanju i ulozi u obitelji, Crkvi i odgoju djece. ”Muževa uloga je da ljubi svoju ženu kao što je Isus ljubio svoju Zaručnicu, Crkvu!” a On je dao svoj život za Nju, za nas… Uloga žene je prema njegovim riječima da poštiva svoga supruga te da oboje budu otvoreni životu (stvaranju djece bračnim činom).

Prema don Damirovom predavanju, zaključak bi se mogao svesti na veoma jednostavnu pouku ali i veliku žrtvu i odricanje, što i jeste smisao našega nasljedovanja Onoga koji nas je svojim trpljenjem otkupio a to je da, bračni parovi pod vodstvom Svetoga Trojstva trebaju prikazati svoja tijela i svoj život kao žrtvu, svetu i Bogu milu kroz svoje duhovno hodočašće zemaljskim životom.

Susret su pjesmom animirali članovi poznatog slavljeničkog benda Božja pobjeda.

Don Damiru i bendu Božja pobjeda veliko hvala i nadamo se da se uskoro ponovno vidimo!

Hvala zajednici Totus tuus i Frami Mostar, koji su pripremili program za 70-ak djece.

I za kraj, jedna pametna iz don Damirove propovijedi: ”Sveci nisu bili ljudi koji nisu imali grijeha već oni koji nisu željeli griješiti.”

OFS Mostar

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska