Datum: 14. studenoga 2016.

Podjeli s prijateljima

OFS Čerin: Hodočašće na Humac

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2015. godine papa Franjo je otvorio Sveta vrata Vatikanske bazilike sv. Petra čime je započela Sveta godina Božjega milosrđa koja će trajati sve do svetkovine Krista Kralja.

Papa Franjo zatvorit će Godinu milosrđa, 20. studenoga 2016. na svetkovinu Krista Kralja zatvaranjem svetih vrata na bazilici sv. Petra u Vatikanu, a 13. studenoga Jubilej je zatvoren u našim jubilejskim crkvama, katedralama, svetištima i župama. U župi Čerin je na pučkoj sv. Misi zatvorena izvanredna sveta Godina Božjega milosrđa, središnje Euharistijsko slavlje zatvaranja Jubileja u hercegovačkim biskupijama bilo je u 18.00 u mostarskoj katedrali, a predvodio ga je mjesni biskup mons. Ratko Perić.

Povodom zatvaranja Godine Milosrđa OFS Čerin je u subotu, 12. studenoga, organizirao hodočašće na Humac, u svetište sv. Ante gdje su bila otvorena Vrata Milosrđa. Ovu priliku su članovi OFS-a iskoristili za sakrament sv. Ispovijedi i dobivanje potpunog oprosta.

Lucijana Milićević, OFS Čerin

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska